Forțele Aeriene Mexicane vor efectua un zbor de evacuare la București

Boeijng 737-800NG Forțele Aeriene Mexicane (FAM-3528) / Foto: Juan Carlos Alvarez

Un Boeing 737 al Forțelor Aeriene Mexicane va fi trimis în România pentru a efectua un zbor de repatriere a câtorva zeci de cetățeni mexicani.

Marcelo Ebrard C., secretarul Ministerului de Externe al Mexicului, a transmis vineri că președintele Mexicului a ordonat organizarea unui zbor de repatriere la București.

Oficialul a anunțat că primii cetățeni mexicani au fost evacuați pe cale terestră din Ucraina și au intrat deja în România în noaptea dintre vineri și sâmbătă.

La o dată ulterioară, cetățenii mexicani evacuați din Ucraina care vor dori să se întoarcă în Mexic vor fi transportați din România cu un avion al Forțelor Aeriene Mexicane.

Președintele López Obrador a ordonat un zbor special al Forțelor Aeriene Mexicane către România pentru a transporta familiile pe care le evacuăm din Ucraina și care doresc să fie repatriate în țara noastră”, a transmis declarat secretarul Ministerului de Externe al Mexicului.

Avionul Forțelor Aeriene Mexicane va sosi la aeroportul Henri Coandă din București în după-amiaza zilei de 28 februarie 2022.

De asemenea, știm că zborul va fi operat cu un Boeing 737-800NG din flota Forțelor Aeriene Mexicane.

Mexic este a doua țară după India care organizează zboruri de repatriere din România a cetățenilor evacuați din Ucraina.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
5
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Share