Urmărește-ne

G-RUKA este primul Boeing 737 Ryanair înmatriculat în UK

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. G-RUKA este primul Boeing 737 Ryanair înmatriculat în UK
Foto: Dean Mitchell

Știri

G-RUKA este primul Boeing 737 Ryanair înmatriculat în UK

Pentru a-și asigura o oarecare protecție în cazul unui Brexit cu final nefericit, Easyjet și Wizzair și-au deschis subsidiare în Europa (Austria) respectiv UK. La câteva luni distanță a venit și rândul companiei lowcost irlandeze să facă acest pas.

În urmă cu câteva zile primul avion al Ryanair UK a fost fotografiat la Stansted (UK). Acesta este un Boeing 737-800NG livrat în septembrie 2014 și a primit înmatricularea G-RUKA, o înmatriculare similară cu cea a primului Airbus A320 Wizzair UK (G-WUKA). Ultimul zbor efectuat de această aeronavă înainte de a fi înmatriculată în UK a fost Sofia – Londra Stansted în 18 decembrie. Momentan G-RUKA, înainte EI-FEF, nu a efectuat niciun zbor comercial.

Ryanair UK este identificată cu codul ICAO CYR și momentan G-RUKA este singurul avion din flotă însă cu siguranță vor urma și altele. Potrivit datelor disponibile pe siteul IATA, subsidiara Ryanair UK încă nu a fost înregistrată în această asociație.

Citește și  Chișinău - Cluj Napoca cu HiSky în 14 și 17 octombrie 2021 (actualizat)

În acest moment Ryanair deține 3 subsidiare în Europa: Laudamotion, Ryanair Sun (cu 17 aeronave în flotă, specializat pe zboruri charter pentru turoperatorii din Polonia cu baze la Cracovia și Varșovia) și Ryanair UK.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus