Gânduri despre comentariile care conțin ”l-au parcat pe câmp” referitor la avionul Air Canada Rouge

După cum ați observat pe pagina de Facebook, în cazul în care ne urmăriți, în această dimineață am fost invitați să luăm parte la evenimentul prin care s-a sărbătorit lansarea zborurilor transcontinentale dintre Montreal și București.

Așa cum e tradiția, odată ajuns la destinație avionul este întâmpinat cu salutul tunurilor de apă și mai apoi de presă și alți invitați ai companiei aeriene, printre care se numără Ambasadorul Canadei la București, Ministrul Transporturilor și lista continuă.

Advertisements

Observăm în comentariile lăsate pe pagina de Facebook o mare supărare din partea unor cititori din cauza faptului că pasagerii zborului, 282 la număr, au fost debarcați pe scări mobile și transportați către terminal în autobuze.

Oameni buni, e ceva firesc și e normal ca pasagerii să fie debarcați în acest mod. Spațiile dintre porțile de îmbarcare sunt foarte mici și deseori deja ocupate de utilaje, așadar cei peste 150 de invitați nu ar fi avut loc acolo. În plus, nici nu ar fi fost în siguranță ca persoanele să se afle în aceste zone restricționate ale aeroportului.

După ce toată lumea a fotografiat avionul și a filmat interviuri, aeronava a fost dusă la poarta de îmbarcare.

În plus, zilnic sunt zeci de zboruri operate cu aeronave mari unde pasagerii sunt debarcați pe scări mobile și mai apoi transportați cu autobuzele în terminal… Din proprie experiență: când am zburat cu un Boeing 777 Turkish Airlines de la Los Angeles la Istanbul am fost debarcați, peste 350 de pasageri, pe scări mobile. Deci se întâmplă și la case mai mari, și pe aeroporturi mai mari și mai des decât v-ați putea imagina, iar voi ca pasageri ar trebui să fiți fericiți, rareori veți avea șansa să vedeți îndeaproape un motor uriaș al unui avion widebody.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

Ca să încheiem într-o notă pozitivă vă spunem că oficialii Air Canada Rouge au declarat că zborurile către București au un factor de încărcare de peste 90%. Zborul de astăzi a fost complet rezervat, 282 de pasageri, iar la retur au plecat aproximativ 245.
Este posibil ca una din cele două rute directe operate de Rouge către Canada să fie operată pe toată durata anului. În acest moment zborurile vor fi operate până la finalul lunii octombrie a acestui an.

De asemenea, după aproape 10 ani de la ultimul zbor intercontinental operat din România ne putem bucura preț de câteva luni să zburăm non-stop către America de Nord.

Duminică vor începe și zborurile comerciale pe ruta Toronto – București.

Mai multe detalii despre orarul de operare a zborurilor dar și despre avioanele cu care Air Canada Rouge zboară la București regăsiți în acest articol.

Advertisements
Total
11
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
11
Share