Urmărește-ne

GOL Brazilia este prima companie care reia zborurile regulate cu 737 MAX

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. GOL Brazilia este prima companie care reia zborurile regulate cu 737 MAX
Foto: Woodys Aeroimages

Știri

GOL Brazilia este prima companie care reia zborurile regulate cu 737 MAX

Compania GOL din Brazilia va fi prima companie aeriană din lume care reintroduce în serviciul comercial flota de Boeinguri 737 MAX.

Potrivit presei din Brazilia, GOL va reintroduce în serviciul comercial miercuri, 9 decembrie, toate cele șapte Boeinguri 737 MAX pe care le-a recepționat până acum.

Oficialii companiei declară că flota de avioane din familia 737 MAX va opera aproximativ 6% din zborurile planificate de GOL în următoarea perioadă, din și spre Sao Paulo.

Cu toate acestea, numărul zborurilor operate de compania braziliană cu acest tip de avion va crește începând cu prima parte a anului 2021 după ce GOL va recepționa alte MAX-uri.

Paulo Sergio Kakinoff, CEO-ul companiei braziliene, a afirmat că în 2021 compania pe care o conduce va recepționa 10 MAX-uri iar în 2022 GOL va recepționa câte un avion 737 MAX în fiecare lună.

Citește și  KLM aniversează 25 de ani de operare continuă a rutei București - Amsterdam

Până în prezent doar American Airlines a mai anunțat cu exactitate când va relua zborurile cu 737 MAX. Compania americană va zbura cu 737 MAX din 29 decembrie pe ruta Miami – New York LaGuardia.

De asemenea, în perioada ce urmează și companiile COPA și Aeromexico din America Centrală vor reintroduce în serviciul comercial Boeingurile 737 MAX pe care le dețin.

În ceea ce privește Europa, în această regiune Boeingurile 737 MAX încă nu au verde la zbor însă se estimează că Agenția Europeană de Siguranță a Aviaţiei (EASA) va recertifica acest model de avion în luna ianuarie a anului 2021.

FAA (SUA) și ANAC (Brazilia) sunt singurele agenții responsabile pentru siguranța și securitatea aviației civile care au permis până acum revenirea la zbor a Boeingurilor 737 MAX.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus