Guvern: zboruri de repatriere a pasagerilor afectați de suspendarea zborurilor Blue Air

Guvernul României a anunțat marți seară că vor fi organizate zboruri de repatriere a cetățenilor români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.

În cadrul celulei de criză convocată marți seară de premierul României, acesta a dispus ca măsură prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor români aflați pe aeroporturi care se află în afara granițelor.

Astfel, românii care se află în afara țării și au fost afectați de suspendarea zborurilor Blue Air sunt rugați să-și anunțe prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele României din țările în care aceștia se află.

Numărul de telefon care le este pus la dispoziție este 0040751084537, acesta fiind numărul unic gestionat de Ministerul Afacerilor Externe pentru această problemă.

După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români care se află, fiind afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, în aeroporturi din afara țării, aeronavele TAROM vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță.

Detaliile acestor zboruri de repatriere și metodele pentru rezervarea biletelor vor fi comunicate în zilele ce urmează.

Ca și în cazurile din perioada pandemiei, cel mai probabil, biletele pentru aceste zboruri de repatriere vor fi contra-cost, însă purtătorul de cuvânt al Guvernului nu a făcut mențiuni în acest sens.

Vă reamintim că Blue Air a decis să suspende cu efect imediat toate zborurile sale până în data de 12 septembrie 2022.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
6
distribuiri
2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Premierul anunță că poprirea pusă pe conturile Blue Air va fi ridicată

Articolul următor

O pistă a aeroportului Otopeni va fi închisă cel puțin trei săptămâni

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
6
Share