Premierul anunță că poprirea pusă pe conturile Blue Air va fi ridicată

Boeing 737 MAX Blue Air YR-MXA / Foto: BoardingPass

Premierul României a declarat marți după-amiază că poprirea pusă de Ministerul Mediului pe conturile companiei Blue Air va fi ridicată.

Anunțul făcut de prim-ministrul țării vine la aproximativ o oră și jumătate după ce Blue Air a anunțat că este forțată să își suspende temporar activitatea cu efect imediat.

Acesta afirmă că a discutat cu ministrul Mediului pentru a debloca situația și a ridica poprirea, astfel încât călătorii Blue Air să poată ajunge la destinație, potrivit G4Media.

Am vorbit cu ministrul Mediului. Va avea o discuție cu cei care au luat această decizie, să deblocheze situația, pentru că nu putem să lăsăm românii să aștepte în aeroporturile din care urmau să vină către țară. Este vorba despre 3.000 de români”, a declarat Nicolae Ciucă.

Instituția statului care a pus poprire pe conturile companiei aeriene este Administrația Fondului de Mediu (AFM), instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului.

Ministrul Mediului declară: „Conturile au fost blocate de AFM datorită faptului că Blue Air are datorii de 28 milioane lei la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp motiv pentru care s-a procedat pentru recuperarea acestor creanțe”.

Compania Blue Air Aviation înregistrează o obligație fiscală la bugetul Fondului pentru Mediu, în valoare de peste 28,7 milioane lei. Suma este reprezentată de neîndeplinirea obligației de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021. În cazul companiei Blue Air, este vorba despre 54.230 de certificate. Termenul pentru restituirea certificatelor GES a expirat în luna mai 2022”, transmite Ministerul Mediului.

La rândul său, ministrul Mediului mai afirmă că „blocarea conturilor companiei aeriene nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a zborurilor”, însă Blue Air declară că, din cauza popririi, se află în imposibilitatea de a face plăti către furnizorii săi și, astfel, a fost forțată să-și suspende activitatea până în 12 septembrie 2022.

Primele zboruri au fost anulate chiar în după-amiaza zilei de marți, zi în care Blue Air a anulat aproximativ 20 de zboruri spre și dinspre România.

Până la momentul publicării acestui articol, Blue Air nu a transmis nici un punct de vedere sau noi informații după declarația prim-ministrului.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
37
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
37
Share