Urmărește-ne

Guvernul a aprobat creditele pentru TAROM și Blue Air

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Guvernul a aprobat creditele pentru TAROM și Blue Air
Foto: BoardingPass

Știri

Guvernul a aprobat creditele pentru TAROM și Blue Air

Guvernul României a aprobat joi seară, printr-un memorandum, acordarea de ajutoare companiilor aeriene TAROM și Blue Air, pentru compensarea pierderilor suferite ca efect al pandemiei.

Alocarea efectivă a ajutoarelor urmează să fie realizată după discuțiile dintre guvernul român și Comisia Europeană.

Cele două companii aeriene au cerut anterior în total aproximativ 130 de milioane de euro pentru a-și acoperi cheltuielile și a diminua pierderile cauzate de noul coronavirus.

Fiecare companie, atât TAROM cât și Blue Air, va primi peste 60 de milioane de euro. Discuțiile dintre Comisia Europeană și guvernul de la București nu au fost încă finalizate, dar surse guvernamentale au afirmat că, executivul va ține cont de observațiile Bruxelles-ului la adoptarea hotărârii de guvern pentru acordarea ajutoarelor.

În urmă cu câteva săptămâni compania TAROM a primit acordul Comisiei Europene pentru un ajutor de stat în valoare de 36,7 milioane de euro, solicitat la începutul anului. Cu ajutorul acestor bani TAROM va achita ratele de leasing pentru avioane.

Blue Air a solicitat guvernului un împrumut cu dobândă preferențială, argumentând că acest împrumut va asigura companiei aeriene lichiditatea necesară menținerii capacității de zbor și a locurilor de muncă.

La fel ca alte companii, și Blue Air a sistat operațiunile la finalul lunii martie. În momentul de față, 90% din angajații Blue Air sunt în șomaj tehnic, iar TAROM urmează să își trimită în perioada următoare angajații, prin rotație, în șomaj tehnic.

În acest moment, ambele companii aeriene au toate cursele regulate suspendate. Blue Air intenționează să-și reia programul normal începând cu data de 15 mai, iar TAROM va începe treptat operarea anumitor zboruri externe începând cu data de 1 mai.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus