IATA și Comisia Uniunii Africane au semnat un memorandum de înțelegere în vederea cooperării strategice

Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA) și Comisia Uniunii Africane (AU) au semnat un memorandum de înțelegere (MoU), pentru a extinde cooperarea strategică cu scopul de a promova dezvoltarea economică și socială a continentului. Beneficiile acestui acord vor asigura un transport aerian sigur, eficient și durabil în Africa .

Memorandumul de înțelegere a fost semnat de către directorul general al IATA, Tony Tyler împreună cu Dr. Elham Mahmoud Ahmed Ibrahim, comisar pentru infrastructura AU.

Advertisements

Memorandumul de înțelegere se concentrează pe schimbul de informații, expertiză și randament într-un număr de domenii, după cum urmează:
• Consolidarea securității prin măsuri informaționale bazate pe riscuri;
• Reducerea ratei accidentelor, în conformitate cu nivelurile globale de performanță;
• Promovarea conectivității;
• Facilitare în gestionarea traficului aerian a deciziilor prin colaborare;
• Îmbunătățirea experienței pasagerilor prin desfășurarea programului Fast Travel IATA, reprezentând o suită de proiecte concepute pentru a oferi pasagerilor mai mult control asupra călătoriei printr-o serie de opțiuni de self-service.

„În următorii 20 de ani Africa este văzută a fi una dintre regiunile de aviație cu cea mai rapidă dezvoltare după previziunile anuale de creștere a traficului aerian, în jur de 5%. Realizarea acestui potențial nu poate fi pusă doar pe seama întâmplării, parteneriatele puternice fiind esențiale. Acest memorandum de înțelegere va contribui la asigurarea că standardele globale și cele mai bune practici formează coloana vertebrală a dezvoltării regiunii Africii, precum și poziția 54 dintre națiunile continentului pentru a promova dezvoltarea economică și socială mai ales a segmentului aviației”, a spus Tyler.

„IATA este un partener strategic în dezvoltarea aviației africane. Acest memorandum de înțelegere ne va angaja organizațiile la o cooperare mai strânsă cu privire la prioritățile pentru aviație din Africa. Avem deplină încredere în parteneriatul cu IATA că ne va asigura suportul tehnic necesar în crearea pieței unice de transport aerian din Africa, ca parte a viziunii noastre pe termen lung în contextul Agendei UA 2063. Suntem, într-adevăr, adepții celor mai bune practici la nivel mondial ca fundament pentru o creștere susținută în domeniul aviației în Africa”, a declarat Dr. Ibrahim.

Memorandumul de înțelegere deschide calea pentru dezvoltarea continuă în domeniul aviației din Africa. Industria sprijină deja 6,8 milioane de locuri de muncă și generează 72,5 miliarde dolari din activitatea economică de pe continent.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share