Actualizat: un Boeing 737 Blue Air a lovit cu coada pista de la Birmingham în timpul decolării (foto)

ACTUALIZARE 13 iunie 2019: Potrivit datelor publicate în 13 iunie 2019 de către autoritățile britanice, acest incident a avut loc din cauza unei erori umane.

Întregul raport publicat de britanici poate fi citit mai jos:

AAIB_Bulletin_6-2019_Hi_Res

_______________________
ACTUALIZARE 31 Iulie 2018: În seara zilei de sâmbătă, 28 Iulie, am transmis un email către Blue Air prin care am solicitat confirmarea sau infirmarea acestui incident, nici până astăzi nu am primit un răspuns de la operator.
În decursul dimineții de luni, 30 Iulie, am transmis aceeași solicitare și către CIAS (Centru de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile), iar în această dimineață aceștia ne-au transmis răspunsul de mai jos.

Advertisements

Între timp, aeronava implicată în acest incident este încă la sol.
_______________________

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 28 iulie, un Boeing 737-800NG (YR-BMF) care efectua zborul Blue Air 0B152 pe ruta Birmingham – București a lovit cu coada pista de pe aeroportul englez în timpul procedurii de decolare.

Citește și  Blue Air anulează rutele operate de la Milano la doar câteva săptămâni de la inaugurare

În ciuda suspiciunii de tailstrike, comandantul aeronavei a luat decizia de a zbura până la București, un zbor de aproximativ 3 ore, fără ca aeronava să fie verificată de o echipă tehnică așa cum recomandă Boeing.

După cum vedeți în fotografia de mai jos, sistemul ”tailskid” a fost deja inspectat de o echipă tehnică la București și probabil va fi inlocuit.

Ce e drept, incidentul nu a fost grav, însă cu toate acestea, conform procedurilor, aeronava trebuia să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport disponibil pentru verificări ulterioare.

Potrivit Romatsa, acest avion trebuia să efectueze în această seară și zborul Blue Air către Luton și retur, însă din cauza acestui incident avionul a fost înlocuit cu proaspăt sositul YR-BMP (vopsit în livery ”Carol I”). Cel din urmă trebuia să evolueze în această seară la BIAS 2018 însă evoluția sa nu a mai avut loc.

Advertisements
Total
23
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
23
Share