Urmărește-ne

Iran confirmă că a doborât „dintr-o eroare” Boeingul 737 UIA

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Iran confirmă că a doborât „dintr-o eroare” Boeingul 737 UIA

Știri

Iran confirmă că a doborât „dintr-o eroare” Boeingul 737 UIA

Iran declară că Boeingul 737-800 (UR-PRS) care opera zborul Ukraine International PS752 spre Kiev cu 176 de oameni la bord a fost doborât de forțele sale armate însă nu intenționat.

Surse din serviciile secrete americane și canadiene au acuzat în ultimele două zile iranul pentru doborârea avionului însă în decursul zilei de vineri autoritățile iraniene au negat acuzațiile aduse de oficialii americani și canadieni.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Avionul înmatriculat în Ucraina s-a prăbușit miercuri dimineața în jurul orei 06:18 la scurt timp după decolarea de pe aeroportul internațonal din Iran. Accidentul s-a pretrecut la aproximativ patru ore după ce Iran a lansat atacuri cu rachetă asupra unor obiective americane din zonă, perioadă în care armata iraniană era în stare de alertă pentru o potențială ripostă a americanilor.

La bordul avionului se aflau 176 de persoane, peste 140 dintre acestea au părăsit Iranul folosind pașaport iranian.

Potrivit oficialilor iranieni, Boeingul 737-800 Ukraine International a zburat peste o bază miliatară operată de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice și a fost doborât cu o rachetă sol-aer „din cauza unei erori umane”, a declarat un general al Forțelor Armate din Iran la televiziunea de stat sâmbătă dimineață.

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat că eroarea a fost cauzată de „aventurismul american” din Orientul Mijlociu. „Regretele noastre profunde, scuzele și condoleanțele față de oamenii noștri, familiilor tuturor victimelor și altor națiuni afectate”, adaugă acesta într-un mesaj postat pe Twitter.

La rândul său, președintele iranian, Hassan Rouhani, a scris pe Twitter că accidentul este „o mare tragedie și o greșeală de neiertat”.

Mai multe detalii despre accident puteți citi în acest articol.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus