Just Us Air a primit permisiunea DoT pentru a opera zboruri spre SUA

Departamentul de Transporturi a Statelor Unite ale Americii a aprobat în 31 octombrie solicitarea companiei aeriene românești Just Us Air de a opera zboruri regulate între Uniunea Europeană și SUA.

Just Us Air a depus această cerere în 14 august și a încercat să o obțină de urgență, cu termen până în prima săptămână a lunii septembrie, însă autoritățile americane au răspuns solicitării companiei abia în 31 octombrie.

Prin această aprobare, compania românească a primit de la DoT autorizarea de a opera:

  1. zboruri regulate și charter de transport persoane, mărfuri și poștă de pe orice aeroport sau aeroporturi din țările membre ale Uniunii Europene către Statele Unite;
  2. zboruri regulate și charter de transport persoane, mărfuri și poștă de pe orice aeroport sau aeroporturi din Statele Unite către aeroporturi din Spațiul Aviatic European Comun (Uniunea Europeană, Norvegia, Islanda, Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia și Kosovo);
  3. zboruri regulate și charter de transport persoane, mărfuri și poștă de pe orice aeroport sau aeroporturi din Statele Unite către orice alte aeroporturi;
  4. alte zboruri charter cu aprobare în prealabil;
  5. transport autorizat pe orice rută pusă la dispoziția operatorilor aerieni din Uniunea Europeană în viitor.

În acest moment Just Us Air deține doar trei avioane, un Airbus A319, un A320 și un A321, care nu sunt capabile să opereze zboruri lung-curier însă compania aeriană are planuri să aducă în flotă două Airbusuri A330.

PDF Embedder requires a url attribute
Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Oficial: Carpatair își mărește flota prin achiziția de aeronave Embraer E195

Articolul următor

EL AL a operat astăzi ultimul zbor comercial cu Boeing 747

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share