Oficial: Carpatair își mărește flota prin achiziția de aeronave Embraer E195

Foto: Igor Santorsula

Compania Carpatair cu sediul la Timișoara își mărește flota prin achiziția a cel puțin două aeronave Embraer E195. Prima dintre acestea va fi livrată până la finalul lunii decembrie.

Din informațiile pe care le-am obținut, prima aeronavă Embraer E195 pe care Carpatair o va achiziționa va fi livrată în luna decembrie a acestui an și este înmatriculată acum ca PR-AYO, msn 19000391. Acesta zboară pentru compania aeriană braziliană Azul.

Advertisements

Acest E195 este deținut de Bocomm Leasing și a fost produs în decembrie 2010. Propulsia sa este asigurată de două motoare General Electric CF34 și poate transporta 118 pasageri într-o singură clasă de călătorie.

Într-un răspuns oficial primit în această după-amiază, Carpatair confirmă pentru BoardingPass achiziția acesteia: Carpatair confirmă definitivarea tranzacției ce ține de introducerea în flotă a primei sale aeronave de tip Embraer 195 în configurație de 118 locuri până la sfârșitul anului 2019.

Aeronava care urmează a fi preluată în curând de Carpatair vine de la compania aeriană Azul, Brazilia, transportator aerian de prestigiu care deține una dintre cele mai mari flote de acest tip de aeronave pe plan mondial.

Potrivit Paulei Ardelean, vicepreședintele Carpatair, „planurile legate de Embraer 195 includ deasemena introducerea celei de a doua aeronave E195 în perioada sezonului IATA de iarnă 2020-2021”.

Ilustrație Embraer E190 în livery Carpatair făcută de @lustublog (Twitter)

În ceea ce privește flota actuală, cele „trei aeronave Fokker 100 vor rămâne în serviciul comercial al companiei pe durata anului 2020; două dintre acestea fiind vizate să opereze pentru o perioadă și mai îndelungată”, adaugă aceasta.

Dacă nu apar modificări, cele trei Embraere vor fi înmatriculate YR-EMA, YR-EMB și YR-EMC.

În această vară compania a semnat un memorandum de înțelegere cu o companie de leasing pentru a prelua trei aeronave Embraer E190 care zboară pentru compania elvețiană Helvetic Airways însă înțelegerea nu a fost finalizată.

Advertisements
Total
1
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share