KLM a plătit compensații în valoare de 70 de milioane de euro în 3 luni

Boeing 737-800NG KLM / Foto: Loredana Cioclei

KLM a anulat 5,8% din zborurile programate în lunile mai-iulie 2022 și a plătit pasagerilor compensații în valoare de 70 de milioane de euro.

Compania olandeză deținută de grupul franco-olandez Air France-KLM a avut în trimestrul 2 al acestui an cele mai multe zboruri anulate.

În perioada mai-iulie 2022 KLM a anulat 5,8% din zborurile programate din cauza haosului de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, potrivit Insider.

Doar în programul de zbor pentru lunile iulie și august compania olandeză a anulat în medie 20 de zboruri pe zi.

Ca urmare a acestor anulări, KLM a plătit zecilor de mii pasageri afectați de anulări și de zborurile întârziate peste 70 de milioane de euro sub formă de compensații.

Această informație a fost făcută publică de grupul Air France-KLM la finalul lunii iulie 2022 când grupul a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul 2 al acestui an.

Alături de KLM, în topul companiilor aeriene europene cu cele mai multe zboruri anulate în perioada 1 iunie – 25 iulie 2022 se mai află și SAS – Scandinavian Airlines, Easyjet, Lufthansa și Eurowings, potrivit Airhelp.

Recent SAS – Scandinavian Airlines și Lufthansa s-au confruntat recent cu greve ale angajaților, iar pasagerii afectați de anulări sau întârzieri cauzate de aceste greve sunt eligibili pentru a primi compensații de la companiile aeriene.

Zboruri anulate în perioada 1 iunie – 25 iulie 2022 / Sursă: Airhelp


⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share