Urmărește-ne

KLM aniversează 25 de ani de operare continuă a rutei București – Amsterdam

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. KLM aniversează 25 de ani de operare continuă a rutei București – Amsterdam

Știri

KLM aniversează 25 de ani de operare continuă a rutei București – Amsterdam

KLM, cea mai veche companie aeriană din lume care încă își păstrează numele original, aniversează vineri, 9 aprilie, 25 de ani de operare continuă a rutei București – Amsterdam.

Primul zbor KLM între Amsterdam și București a avut loc la data de 31 martie 1965 ca parte a unei rute care includea mai multe orașe europene: Amsterdam – Viena – Belgrad – București. Zborul a fost operat de o aeronavă Lockheed Electra (PH-LLK), numit „Pallas”.

Această operațiune a fost suspendată la 1 noiembrie 1969 din motive ce țineau de climatul politico-economic din sud-estul Europei și implicit din România.

KLM a revenit pe aeroportul Henri Coandă din București la data de 9 aprilie 1996 și de atunci a fost prezent în mod continuu în România cu un serviciu zilnic.

KLM Royal Dutch Airlines operează în prezent două frecvențe zilnice, conectând aeroportul Henri Coandă București și aeroportul Amsterdam Schiphol și oferă conexiuni convenabile către multe destinații din întreaga lume.

Astăzi sărbătorim 25 de ani de operare neîntreruptă între București și Amsterdam, reprezentând tot atâtea motive de bucurie și de împlinire, atât pentru Compania Națională Aeroporturi București, cât și pentru compania KLM Royal Dutch Airlines. Credem cu tărie că, în perioadele dificile, adevăratul parteneriat devine mai puternic, iar cooperarea dintre cele două companii este o resursă valoroasă de sprijin reciproc, consolidată în timp. Salutăm această celebrare cu încrederea că va fi urmată de multe altele și cu speranța că anunță vremuri mai bune pentru aviație, în viitorul apropiat”, a declarat Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București, Cosmin-Cătălin Peșteșan.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (2 septembrie)

KLM și întreaga industrie aeriană se confruntă cu cea mai dură criză din istoria aviației. Privim înapoi cu mândrie la cei 25 de ani de succes de operare a zborului ce unește aceste doua capitale europene – Amsterdam și București. Ne-am angajat să ne continuăm operațiunile luând în considerare toate măsurile sanitare necesare. Dorim să mulțumim pasagerilor și tuturor partenerilor noștri pentru acești 25 de ani încununați de succes și așteptăm cu nerăbdare viitorul”, a spus Răzvan Răduț, Country Sales Manager Air France KLM România și Bulgaria.

În contextul crizei globale de sănătate, KLM plasează sănătatea și siguranța clienților și a personalului său în centrul priorităților sale și urmărește, în timp real, evoluția situației pentru a oferi cele mai bune soluții adaptate.

Flexibilitatea biletelor de avion achiziționate
KLM oferă în acest moment flexibilitate totala pentru biletele de avion rezervate, fiind 100% modificabile sau rambursabile până la data de 31 decembrie 2021. Pasagerii KLM își pot modifica gratuit rezervarea, pot obține un credit rambursabil dacă nu mai doresc să călătorească sau pot opta pentru rambursarea totală în cazul în care zborul a fost anulat.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus