Urmărește-ne

Korean Air achiziționează rivala Asiana pentru 1.6 miliarde de dolari

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Korean Air achiziționează rivala Asiana pentru 1.6 miliarde de dolari
Foto: Tim Manickam

Știri

Korean Air achiziționează rivala Asiana pentru 1.6 miliarde de dolari

Compania aeriană Korean Air a anunțat luni că va achiziționa rivala Asiana Airlines pentru a stabiliza industria aviatică din Coreea de Sud.

Potrivit comunicatului transmis de Korean Air, compania va plăti 1.6 miliarde de dolari (1.8 trilioane de woni sud-coreeni) pentru a achiziționa până la 64% din acțiunile Asiana Airlines, rivală aflată într-o situație financiară precară mai mulți ani.

În 2019 creditorii companiei Asiana Airlines, Korea Development Bank și Export-Import Bank of Korea, au încercat să vândă compania aeriană unui consorțiu condus de HDC Hyundai Development Company pentru 2.5 trilioane de woni sud-coreeni însă tranzacția a fost anulată din cauza impactului pe care Covid-19 l-a avut asupra industriei.

Pentru a facilita tranzacția, banca Korean Development Bank deținută de guvernul de la Seul va injecta 800 de miliarde de woni sud-coreeni în capitalul companiei Hanjin KAL, acționar majoritar al Korean Air.

În tranzacția de achiziție a Asiana Airlines de către rivala Korean Air, cea mai mare companie aeriană din Coreea de Sud, sunt incluse și subsidiarele low-cost ale Asiana, Air Busan și Air Seoul.

Dacă această tranzacție va fi finalizată, Korean Air va intra în top 10 cele mai companii aeriene din lume, în prezent situându-se pe locul 18 iar operațiunile Asiana Airlines vor fi integrate în Korean Air.

Asiana Airlines deține o flotă de peste 80 de avioane, majoritatea Airbusuri în timp ce Korean Air operează peste 170 de avioane Boeing și Airbus.

Acționarul majoritar al Asiana Airlines este Kumho Industrial, subsidiară a conglomeratului Kumho Asiana Group.

Compania aeriană Asiana a fost fondată în 17 februarie 1988, este una dintre puținele companii aeriene clasificate cu 5* Skytrax și face parte din alianța Star Alliance.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus