Korean Air achiziționează rivala Asiana pentru 1.6 miliarde de dolari

Foto: Tim Manickam

Compania aeriană Korean Air a anunțat luni că va achiziționa rivala Asiana Airlines pentru a stabiliza industria aviatică din Coreea de Sud.

Potrivit comunicatului transmis de Korean Air, compania va plăti 1.6 miliarde de dolari (1.8 trilioane de woni sud-coreeni) pentru a achiziționa până la 64% din acțiunile Asiana Airlines, rivală aflată într-o situație financiară precară mai mulți ani.

Advertisements

În 2019 creditorii companiei Asiana Airlines, Korea Development Bank și Export-Import Bank of Korea, au încercat să vândă compania aeriană unui consorțiu condus de HDC Hyundai Development Company pentru 2.5 trilioane de woni sud-coreeni însă tranzacția a fost anulată din cauza impactului pe care Covid-19 l-a avut asupra industriei.

Pentru a facilita tranzacția, banca Korean Development Bank deținută de guvernul de la Seul va injecta 800 de miliarde de woni sud-coreeni în capitalul companiei Hanjin KAL, acționar majoritar al Korean Air.

În tranzacția de achiziție a Asiana Airlines de către rivala Korean Air, cea mai mare companie aeriană din Coreea de Sud, sunt incluse și subsidiarele low-cost ale Asiana, Air Busan și Air Seoul.

Dacă această tranzacție va fi finalizată, Korean Air va intra în top 10 cele mai companii aeriene din lume, în prezent situându-se pe locul 18 iar operațiunile Asiana Airlines vor fi integrate în Korean Air.

Asiana Airlines deține o flotă de peste 80 de avioane, majoritatea Airbusuri în timp ce Korean Air operează peste 170 de avioane Boeing și Airbus.

Acționarul majoritar al Asiana Airlines este Kumho Industrial, subsidiară a conglomeratului Kumho Asiana Group.

Compania aeriană Asiana a fost fondată în 17 februarie 1988, este una dintre puținele companii aeriene clasificate cu 5* Skytrax și face parte din alianța Star Alliance.

Advertisements
Total
5
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
5
Distruibuie