Un Antonov AN124 Volga Dnepr a ieșit de pe pista aeroportului din Novosibirsk

via avherald.com

Un Antonov AN-124 operat de Volga Dnepr a ieșit de pe pista aeroportului din Novosibirsk după o aterizare de urgență cauzată de defectarea unuia dintre motoarele avionului.

Antonovul AN-124 implicat în acest eveniment este înmatriculat RA-82042 și a decolat vineri, 13 noiembrie, în jurul orei locale 12:08 cu destinația Viena însă la scurt timp după decolare unul dintre motoarele avionului a cedat.

În urma acestei defecțiuni piloții au decis să revină pe aeroportul de origine însă după aterizare avionul a ieșit de pe pistă și s-a oprit la aproximativ 200 de metri față de aceasta iar trenul de aterizare din față a cedat.

Foto: via avherald.com

La bordul avionului care opera un zbor cargo pe ruta Seul – Novosibirsk – Viena se aflau 14 persoane însă niciuna dintre acestea nu a fost rănită.

Antonovul AN-124 implicat în accident a suferit avarii serioase: aripa stângă dar și motorul numărul 2 și o secțiune a fuzelajului au fost avariate.

De asemenea, o bucată din motorul care a cedat a căzut într-un depozit aflat în apropierea aeroportului din Novosibirksk însă nicio persoană nu a fost rănită.

Propulsia acestui avion este asigurată de patru motoare Lotarev D-18T.

Foto: via avherald.com


Total
15
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
15
Share