Exclusiv Legend Airlines înmatriculează în România încă trei Airbusuri A340

Airbus A340-300 Legend Airlines (YR-LRC) / Foto: BoardingPass

Legend Airlines este în plin proces de înmatriculare în România a altor trei avioane de tip Airbus A340-300.

Compania aeriană românească își mărește flota și ar urma să recepționeze în perioada următoare încă trei Airbusuri A340-300.

Potrivit informațiilor obținute de BoardingPass, avioanele care vor intra în flota Legend Airlines au numere de serii (MSN) 835, 938 și 668.

Avionul cu număr de serie 668 a fost asamblat în 2005 și timp de 14 ani a fost operat de Air Tahiti Nui (Polinezia Franceză), iar în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022 a fost operat de Airhub Airlines (Malta).

Ultimul operator al Airbusurilor A340 cu numere de serie 835 și 938 a fost tot Airhub Airlines (Malta). Anterior, acestea au făcut parte din flotele companiilor aeriene Finnair și Air Belgium.

Cu excepția avionului cu număr de serie 938, documentele celorlalte avioane au fost deja emise de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), conform informațiilor BoardingPass.

Toate cele trei Airbusuri A340 pe care le va prelua compania românească sunt acum parcate pe aeroportul din Amman (Iordania).

Data la care aceste avioane vor fi recepționate oficial este necunoscută, la fel și planurile pe care compania le cu aceste avioane.

Legend Airlines mai are înmatriculat în România, din vara anului 2022, încă un avion de tip Airbus A340-300, detalii aici.

Pe lângă acestea, și Airbusul A340-300 cu număr de serie (MSN) 921 ar urma să fie operat tot de Legend Airlines, însă, până la publicarea acestui articol, compania nu a demarat procedurile de înmatriculare în România a acestui avion.

Într-un răspuns transmis BoardingPass, Ministerul Transporturilor confirmă că Licența de Operator aerian (LO) a companiei Legend Airlines este în continuare suspendată, detalii aici, însă Certificatul de Operator aerian (COA) este în continuare valid.

Legend Airlines este prima și singura companie aeriană licențiată în România care a înmatriculat în țara noastră Airbusuri de tip A340.

Despre planurile acesteia de a opera cinci Airbusuri A340 am scris în exclusivitate în primăvara anului 2022, detalii aici.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

TAROM va relua zborurile spre Nisa cu două luni mai devreme în 2023

Articolul următor

FLYONE va opera trei rute noi din Chișinău începând cu luna iunie 2023

Articole similare
Total
1
Share