Limite de vizibilitate pentru aterizarea în condiții de siguranță pe Aeroportul Internațional Iași

Ca urmare a vremii nefavorabile, reprezentanții Aeroportului Internațional Iași (IAS) au decis sistarea operării zborurilor până la îmbunătățirea condițiilor meteo din zonă. 

„Există limite de vizibilitate stabilite pentru aterizarea în condiții de siguranță, limite sub care nu se aterizează întrucât viața și integritatea pasagerilor sunt cele care primează. La Iași, în aceasta perioadă, astfel de limite de vizibilitate sunt atinse în zona aeroportului nostru din cauza ceții foarte dense în mai multe momente ale unei zile, prin urmare nu se pot opera aterizări”, se precizează în comunicat.

Aeroportul Internațional Iași (IAS) se folosește de un sistem modern de semnalizare, echipamentele de apropiere pentru aeronave și sistemele de balizaj ale aeroportului funcționând corect, însă condițiile de vizibilitate sunt mult sub limitele admise pentru funcționarea oricărui aeroport din lume.

De asemenea, reprezentanții Aeroportului Internațional Iași (IAS) asigură că tot ceea ce depinde de administrația aeroportuară pentru asigurarea funcționalității suprafețelor de mișcare (pistă, platformă, cale de rulare) a fost efectuat, coeficientul de frânare înregistrat pentru Aeroportul Iași ridicându-se la cote maxime.

„Deși la sol există toate condițiile pentru operarea în siguranță, ne aflăm în imposibilitatea de a preveni sau înlătura un fenomen meteo așa cum este cel care a cauzat întârzierile și anulările pe Aeroportul Iași, și anume ceața. Sperăm ca toate aceste neplăceri să se termine cât mai curând, iar programul curselor operate de pe Aeroportul Internațional Iași să poate fi respectat în întregime”, se mai precizează în comunicat.

sursa: aeronews.ro

 

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Comapania All Nippon Airways a înregistrat un record de 100.000 de zboruri comerciale cu Boeing 787 Dreamliner

Articolul următor

Membri din personalul aviatic dezvăluie câteva secrete din această industrie

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share