Limite de vizibilitate pentru aterizarea în condiții de siguranță pe Aeroportul Internațional Iași

Ca urmare a vremii nefavorabile, reprezentanții Aeroportului Internațional Iași (IAS) au decis sistarea operării zborurilor până la îmbunătățirea condițiilor meteo din zonă. 

„Există limite de vizibilitate stabilite pentru aterizarea în condiții de siguranță, limite sub care nu se aterizează întrucât viața și integritatea pasagerilor sunt cele care primează. La Iași, în aceasta perioadă, astfel de limite de vizibilitate sunt atinse în zona aeroportului nostru din cauza ceții foarte dense în mai multe momente ale unei zile, prin urmare nu se pot opera aterizări”, se precizează în comunicat.

Advertisements

Aeroportul Internațional Iași (IAS) se folosește de un sistem modern de semnalizare, echipamentele de apropiere pentru aeronave și sistemele de balizaj ale aeroportului funcționând corect, însă condițiile de vizibilitate sunt mult sub limitele admise pentru funcționarea oricărui aeroport din lume.

De asemenea, reprezentanții Aeroportului Internațional Iași (IAS) asigură că tot ceea ce depinde de administrația aeroportuară pentru asigurarea funcționalității suprafețelor de mișcare (pistă, platformă, cale de rulare) a fost efectuat, coeficientul de frânare înregistrat pentru Aeroportul Iași ridicându-se la cote maxime.

„Deși la sol există toate condițiile pentru operarea în siguranță, ne aflăm în imposibilitatea de a preveni sau înlătura un fenomen meteo așa cum este cel care a cauzat întârzierile și anulările pe Aeroportul Iași, și anume ceața. Sperăm ca toate aceste neplăceri să se termine cât mai curând, iar programul curselor operate de pe Aeroportul Internațional Iași să poate fi respectat în întregime”, se mai precizează în comunicat.

sursa: aeronews.ro

 

Advertisements
Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share