Lista celor 44 de state către care pot fi operate zboruri din și spre România

Aeroportul Henri Coandă din București / Foto: BoardingPass

După o gafă care a cauzat haos și aterizări și decolări care pot fi catalogate ilegale, către destinații din zona roșie, autoritățile române au emis un nou NOTAM prin care clarifică lista țărilor din și către care sunt permise zboruri.

Conform ultimului NOTAM, valabil până în 16 august la ora 00:00, companiile aeriene pot opera zboruri comerciale regulate din România spre 45 de state: Andora, Algeria, Austria, Australia, Belgia, Canada, Bulgaria, Coreea de Sud, Cehia, Georgia, Cipru, Japonia, Croația, Maroc, Danemarca, Noua Zeelandă, Elveția, Ruanda, Estonia, Thailanda, Finlanda, Tunisia, Franța, Uruguay, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Tările de Jos (Olanda), Ungaria, Vatican.

O parte din statele enumerate în NOTAM nici nu au aeroporturi, însă aceasta este o altă discuție.

Zborurile comerciale regulate dintre România și țări precum Turcia, Emiratele Arabe Unite, Israel, Suedia, Egipt, Portugalia, Qatar rămân în continuare suspendate, chiar dacă astăzi companiile aeriene au efectuat zboruri către o parte din destinații din aceste țări.

În noaptea dintre joi și vineri autoritățile au publicat un NOTAM sec cu un link INVALID(!!!) din care companiile aeriene urmau să afle dacă zborurile din țara din care zboară spre România sunt sau nu permise:
4.FOR INFORMATION REGARDING THE LIST OF EXEMPTED STATES FROM
QUARANTINE/ISOLATION, PLEASE CONSULT,
HTTP://WWW.CNSCBT.RO/INDEX.PHP/LISTE-ZONE-AFECTATE-COVID-19
“.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
247
distribuiri
un comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
247
Share