Urmărește-ne

Doi angajați TAROM au fost diagnosticați pozitiv cu virusul SARS-COV-2

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Doi angajați TAROM au fost diagnosticați pozitiv cu virusul SARS-COV-2

Știri

Doi angajați TAROM au fost diagnosticați pozitiv cu virusul SARS-COV-2

În cursul zilei de marți, 14 iulie 2020, un angajat al companiei TAROM a fost testat pozitiv pentru infectarea cu virusul SARS-COV-2.

Conform declarațiilor acestuia, infectarea s-a produs în urma unui sejur pe litoralul românesc. În prezent, pacientul se află în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

Urmare a anchetei epidemiologice s-a stabilit ca în ultimele 14 zile, anterior diagnosticării cu virusul SARS-COV-2, angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei de joi 09.07.2020, după care s-a învoit, fiind posibilități extrem de reduse ca acesta să fi intrat în contact cu alți colegi din cadrul departamentului unde își desfășoară activitatea.

Totodată, compania TAROM informează că și în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, un al doilea angajat al companiei a adus la cunoștință că a fost testat pozitiv pentru infectarea cu SARS-COV-2.

Testarea a fost realizată în data de 15.07.2020 pentru debut de infecție respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee și tuse seacă. Imediat după comunicarea rezultatului, angajatul TAROM s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariați, în cadrul companiei TAROM a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru identificarea și înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalți angajați ai companie, fiind luate toate măsurile dispuse de autorități.

Menționăm că cei doi angajați nu au interacționat, în îndeplinirea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor.

Încă de la apariția primelor cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, compania TAROM a pus în aplicare un Plan de Măsuri stricte pentru prevenirea contaminării, angajaților, a echipajelor de zbor și a pasagerilor.

Astfel, conform procedurii, aeronavele companiei care transportă pasageri și mărfuri sunt supuse măsurilor antiepidemice.

După efectuarea fiecărei curse, cabina de pasageri, cabina piloților, toaletele, bucătăria, cala de bagaje, scările și toate celelalte suprafețe ale aeronavei cu care pasagerii sau personalul intră în contact sunt curățate și dezinfectate, iar la finalul fiecărei zile de zbor aeronavele sunt dezinfectate suplimentar prin nebulizare.

Mai mult, pe timpul desfășurării misiunilor, angajații poartă mască, vizieră, mănuși si halat de protecție.

Compania TAROM înțelege pe deplin responsabilitatea pe care o poartă față de pasagerii săi, dar și față de echipajele noastre de zbor. Prin urmare, toate aeronavele TAROM respectă întocmai recomandările autorităților și sunt dezinfectate periodic.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus