Urmărește-ne

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (21 mai)

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (21 mai)
Foto: BoardingPass

Știri

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (21 mai)

Autoritățile române au actualizat vineri, 21 mai 2021, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Aceasta intră în vigoare sâmbătă, 22 mai.

Potrivit anunțului făcut săptămâna trecută de autorități, „lista este diferențiată pe coduri – verde, galben și roșu, exact după incidențele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scutește de carantină”.

Pasagerii care sosesc în România din țările încadrate în zona verde, cele care nu se regăsesc în zona galbenă sau zona roșie, nu trebuie să prezinte test PCR negativ și nici nu vor intra în carantină.

Conform noilor reguli, carantina pentru cei care sosesc în România din zona roșie este de 14 zile însă dacă fac un test RT PCR și rezultatul este negativ pot ieși din carantină în cea de-a zecea zi.

Citește și  Rută nouă: Suceava - Bruxelles Charleroi din noiembrie 2021

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  • Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  • Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  • Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori.

Lista cu țările/teritoriile încadrate în zonele verde, galbenă și roșie, disponibilă mai jos (6 pagini), intră în vigoare sâmbătă, 22 mai 2021.

508743294-Lista-State-Cu-Risc-Epidemiologic-Ridicat-21-05-2021
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus