Londra – New York este cea mai aglomerată rută lung-curier din lume, peste 30 zboruri zilnice de la +7 operatori

Foto: Gabriel Bobon

Capitala UK, Londra, și centrul financiar al Americii, New York, sunt legate zilnic de peste 30 de zboruri operate de 7 companii aeriene și relația dintre cele două orașe este unul dintre cele mai vechi zboruri internaționale și intercontinentale. Datorită traficului uriaș de pasageri pe care îl suportă aeroportul Heathrow, a fost necesar ca cele peste 30 de zboruri zilnice operate pe ruta Londra – New York să fie efectuate de pe toate cele patru aeroporturi londoneze, Gatwick, Heathrow, London City și Luton.

De asemenea, Newark, aeroportul din New Jersey, este destinația care atrage trafic pe lângă aeroportul JFK din New York, Newark fiind considerat aeroport new-yorkez în ciuda faptului că se află în New Jersey.

Advertisements

Pasagerii care călătoresc pe ruta Londra – New York și retur pot alege cel mai convenabil zbor, aceștia au la dispoziție să aleagă unul dintre cele peste 30 de zboruri operate de peste 7 companii aeriene, de la low-cost până la All-Business Class.

Norwegian este operatorul low-cost care conectează Londra cu New York-ul, iar La Compagnie, un operator francez care se va retrage în curând de pe piața din UK, și British Airways oferă de pe aeroportul London City zboruri all-Business Class.

American Airlines, Delta, Virgin Atlantic și United sunt operatorii tradiționali americani care oferă de asemenea zboruri pe această rută, iar printre operatorii europeni enumerăm British Airways și La Compagnie.

Numărul pasagerilor care au călătorit între cele două metropole a atins 4 milioane în anul 1999, iar în 2000 a crescut la 4.2 milioane. Evenimentul de la 11 septembrie 2001 a avut un impact negativ asupra traficului, iar recordul de 4.2 milioane de pasageri pe an stabilit în anul 2000 a fost atins și depășit abia în anul 2007. Criza financiară din 2008 a afectat din nou în mode negativ cererea pentru aceste zboruri, în prezent situația pare să fie destul de stabilă.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share