Știri
Îmi place

LOT are permisiunea de a zbura deasupra Siberiei

21 septembrie 2016
8088 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 3 minute
LOT are permisiunea de a zbura deasupra Siberiei

Zborurile LOT Polish Airlines de la Varșovia la Seul se vor fi operate pe cel mai scurt traseu dintre Polonia și Coreea de Sud, pe deasupra Siberiei. Autoritățile poloneze și ruse au semnat un acord favorabil în acest sens pentru transportatorul polonez.

Concluzia acordului a fost anunțată de către ministrul adjunct al infrastructurii responsabil pentru aviație, Jerzy Szmit. Condițiile favorabile ale acordului au fost, de asemenea, confirmate şi de Autoritatea Aeronautică Civilă a Poloniei.

Discuțiile recente cu partea rusă au fost constructive. Prin urmare, LOT va putea opera zborul către Seul pe deasupra Siberiei. Suntem siguri că nu vor exista probleme cu zborurile care vor tranzita spațiul aerian siberian atunci când va veni vorba de lansarea unor noi legături către Asia, în anii următori, sau de o creștere a frecvenței zborurilor către Tokyo sau Beijing, a declarat într-un interviu Adrian Kubicki, Director LOT.

Citește și  Moldova este una dintre cele mai populare destinații ale companiilor rusești

Acordul cu Rusia pentru survolul deasupra Siberiei este necesar pentru a opera zborurile între majoritatea țărilor europene și Orientul Îndepărtat. În caz contrar, aeronavele trebuie să ocolească Rusia, prin Sud, ceea ce ar duce la creșterea timpului de zbor.

Cursele operatorului polonez către Seul vor începe în 16 octombrie, dar numai la începutul lunii septembrie autorităţile poloneze și ruse au convenit asupra termenilor zborurilor. În conformitate cu legislația rusă, companiile aeriene care survolează deasupra Siberiei plăteasc taxe mari, care mai apoi se duc în mod indirect la bugetul celui mai mare operator rus, Aeroflot.

Discuțiile dintre autoritățile ruse şi poloneze la care au participat reprezentanți ai LOT Polish Airlines și Ministerul polonez al Afacerilor Externe, au avut loc la începutul lunii septembrie. Înainte de începerea lor, Piotr Samson, Președintele ULC (Autoritatea Aeronautică Civilă), a spus că se bazează pe un acord elaborat în spiritul afacerilor, şi nu politic. El a subliniat că este şi în favoarea Rusiei și Aeroflot să emită autorizații de zbor deasupra Siberiei.

Citește și  Turkish Airlines va zbura către Caracas (Venezuela) și Havana (Cuba) din Decembrie

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *