Urmărește-ne

LOT Polish Airlines achiziționează compania aeriană Condor

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. LOT Polish Airlines achiziționează compania aeriană Condor

Știri

LOT Polish Airlines achiziționează compania aeriană Condor

Compania aeriană Condor a fost achiziționată de LOT Polish Airlines, conform anunțului făcut vineri la Frankfurt de cele două companii aeriene.

În cursa pentru achiziția companiei aeriene germane s-au înscris trei entități, grupurile de investiții Greybull (UK) și Apollo (SUA) și compania LOT Polish Airlines, cea din urmă fiind desemnată câștigătoare a licitației.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică însă Rafał Milczarski a declarat că fondurile necesare pentru achiziție au fost obținute de la companii de stat poloneze, printre care se numără și băncile Pekao, PKO și BGK și compania poloneză de asigurări PZU.

Tranzacția va fi finalizată în luna aprilie a acestui an după ce va fi aprobată de autorități.

Cele două companii aeriene vor opera în continuare separat, sub branduri proprii iar operațiunile companiei Condor vor fi extinse în afara Germaniei.

Focusul companiei germane va rămâne în continuare pe zborurile spre destinații de vacanță, a confirmat Rafał Milczarski, CEO-ul companiei LOT Polish Airlines.

Condor a făcut parte din grupul britanic Thomas Cook care a intrat în faliment la finalul anului 2019 însă în comparație cu compania aeriană Thomas Cook din UK, subsidiara din Germania a fost salvată de la faliment de guvernul de la Berlin cu un împrumut în valoare de 380 de milioane de euro.

Ca urmare a achiziției, LOT Polish Airlines va trebui să-i înapoieze guvernului german împrumutul primit de Condor.

Pentru a reduce costurile, în ultimele săptămâni compania Condor a concediat 320 de angajați din cei aaproximativ 4900, 150 dintre aceștia fiind însoțitori de bord iar 170 au făcut parte din funcții de suport.

Condor a fost fondată în decembrie 1955 ca Deutsche Flugdienst de companiile de transport maritim Norddeutscher Lloyd (27.75%) și Hamburg America Line (27.75%), Lufthansa (26%) și compania feroviară germană Deutsche Bundesbahn (18.5%).

Compania aeriană operează în prezent zboruri din Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Leipzig, Munchen și Stuttgart spre 81 de destinații de vacanță din America de Nord, Centrală, Caraibe, Africa, Asia și Oceanul Indian.

În prezent Condor deține o flotă compusă din peste 55 de avioane de tip Airbus A320, A321, Boeing 757 și Boeing 767.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus