Aeroportul Internațional Maramureș, trafic spectaculos în 2019

Foto: BoardingPass

Aeroportul din Baia Mare și-a reluat activitatea operațională după o pauză de aproape trei ani, în vara anului 2018, dar primele curse de pasageri au fost introduse de abia în luna septembrie a acelui an.

Compania națională TAROM a operat două zboruri pe săptămână între Baia Mare și București, în cele trei luni ale anului 2018.

Advertisements

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Anul 2019 a adus o mărire a numărului de frecvențe pe ruta internă Baia Mare – București, TAROM operând 9 curse pe săptămână, iar din luna iunie 2019 până la sfârșitul lunii septembrie 2019, companiile TAROM, Blue Air și Atlas Global au operat săptămânal zboruri charter spre Antalya.

Ca fapt divers, ziua de 1 iunie 2019 va rămâne o dată de referință în istoria aeroportului băimărean ca fiind prima dată când o aeronavă destinată zborurilor scurt și mediu curier a aterizat și decolat în condiții de maximă siguranță de pe aeroportul din Baia Mare.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a infrastructurii aeroportuare, respectiv reconstrucția pistei de decolare/aterizare, lungimea acesteia crescând de la 1.800 de metri la 2.150 de metri, iar lățimea, de la 30 de metri la 45 de metri.

În cursul anului 2019 pe aeroportul din Baia Mare au avut loc 916 mișcări de aeronave, o creștere imensă față de 2018 când au fost doar 112 aterizări și decolări.

Și numărul pasagerilor care au tranzitat aeroportul din Baia Mare a crescut impresionant: peste 40.000 de pasageri în 2019 față de 2.621 în anul precedent. Dintre aceștia, 16.457 au fost pasageri pe cursele externe (charter) și 23.659 pe cursele interne.

Aeroportul băimărean țintește rezultate la fel de bune și în 2020, iar planurile de dezvoltare ale aeroportului continuă și în acest an.

Pe lângă cele trei zboruri charter săptămânale spre Antalya, o nouă cursă va fi operată din Baia Mare spre Hurghada, Egipt.

Compania Al Masria va opera această rută din data de 10 iunie 2020 până în data de 30 septembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii și după această dată. Frecvența de operare va fi de un zbor pe săptămână.

Aeroportul Internațional Maramureș continuă negocierile cu companiile aeriene interesate să opereze curse externe regulate spre destinațiile cele mai solicitate de maramureșenii plecați în străinătate, respectiv destinații din Italia, Spania, Franța și Marea Britanie.

Advertisements
Total
10
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
10
Distruibuie