LOT Polish Airlines e interesată să zboare între Varșovia și Oradea

Embraer E170 LOT Polish Airlines (SP-LDF) Foto: Markus Eigenheer

LOT Polish Airlines a depus oferta pentru licitația organizată de CJ Bihor pentru atragerea unor noi companii aeriene care să zboare spre și dinspre aeroportul din Oradea.

Vineri, 15 martie 2024, a fost termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul licitației pentru selectarea unei companii aeriene care urmează să opereze curse regulate între Oradea și Varșovia, capitala Poloniei.

Consiliul Județean Bihor confirmă că a fost înregistrată o singură ofertă, depusă de către LOT Polish Airlines, însă compania poloneză a fost și singura care s-a încadrat în condițiile impuse de organizatorul licitației, condiții despre care am scris aici.

Următoarea etapă constă în evaluarea ofertei prezentate de către comisia desemnată la nivelul Consiliului Județean Bihor, însă autoritățile locale nu au precizat în ce dată va fi finalizată analiza ofertei și când vor fi puse la vânzare biletele pentru zborurile dintre cele două aeroporturi.

Aeroportul din Varșovia este cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având legături cu câteva zeci de alte destinații din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Asia.

Procedura prevede impunerea unei obligații de serviciu public în ceea ce privește zborurile regulate între aeroporturile din Oradea (OMR) și Varșovia (WAW) pentru o perioadă de 4 ani.

Compania câștigătoare trebuie să respecte următoarelor standarde minime:

  • capacitatea avionului utilizat pentru operarea zborurilor să aibă cel puțin 75 de locuri;
  • programul de zbor săptămânal să includă cel puțin patru zboruri de la Oradea la Varșovia și retur.

Prețurile biletelor vor fi stabilite de ofertant, iar operarea rutei va fi compensată financiar de Consiliul Județean Bihor, după un model de calcul stabilit în caietul de sarcini.

Compensația se va plăti trimestrial și va acoperi doar cheltuielile de operare efectivă a serviciilor aeriene și cheltuielile aferente operațiunilor pe aeroporturile din Oradea și Varșovia (Polonia).

În condițiile în care zborurile vor fi operate în regim profitabil, cofinanțarea Consiliului Județean Bihor va fi redusă, potrivit autorităților locale.

CJ Bihor a inițiat această licitație la începutul anului 2024, iar LOT Polish Airlines era singura companie aeriană care s-ar fi încadrat în condițiile restrictive impuse de CJ Bihor, detalii aici.

Totuși, aducerea la Oradea a unei companii aeriene precum LOT vor face posibile călătoriile, cu o singură escală – în capitala Poloniei, spre zeci de destinații din Europa, Orient, Asia și America deservite de compania poloneză.

În România, LOT Polish Airlines mai operează zboruri comerciale regulate din capitala Poloniei spre aeroporturile „Henri Coandă” (Otopeni) din București și „Avram Iancu” din Cluj Napoca.

De la finele lunii martie 2024, compania aeriană poloneză va crește numărul zborurilor săptămânale operate pe rutele spre România, detalii aici.

La finalul anului 2023, CJ Bihor a mai organizat o altă licitație, la care s-a înscris compania aeriană HiSky, însă până acum nu au mai apărut noutăți cu privire la aceasta.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
3 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

TB: Wizz Air trebuie să plătească salarii mai mari aferente concediilor

Articolul următor

VIDEO CJ Ialomița a concesionat aerodromul Alexeni unor privați

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share