Știri
1

LOT Polish Airlines închiriază un Fokker 100 al CarpatAir

27 iulie 2016
19599 Vizualizări
1 Comentarii
citire în 2 minute
LOT Polish Airlines închiriază un Fokker 100 al CarpatAir

Operatorul LOT Polish Airlines (Polonia) va închiria începând cu luna august a acestui an un Fokker 100 deținut de operatorul român CarpatAir, împreună cu echipajul necesar operării zborurilor. De menționat este faptul că de fiecare dată, la bordul aeronavei se va afla și un însoțitor de bord al LOT.

Această mișcare a fost făcută datorită cererii mari pe care operatorul polonez o are, iar aeronava proaspăt închiriată va opera zborurile de dimineață și seară pe ruta Varșovia (WAW) – Gdansk (GDN) , în principal, iar în sistemul de rezervări de pe LOT.com acest zbor apare ca fiind operat de V3 (acesta fiind codul companiei aeriene Carpatair).

wawgdn,f100,lot

Adrian Kubicki, directorul de comunicare al LOT, a confirmat pentru pasazer.com că această aeronavă a fost închiriată de la Carpatair pe perioada 1-15 august 2016, însă colaborarea dintre cei doi operatori se va prelungi dacă va fi nevoie.

Citește și  LOT Polish Airlines va opera zboruri charter către Rio de Janeiro, Panama City și Puerto Plata

Aeronava Fokker 100 deținută de Carpatair oferă 105 locuri, cu 7 mai puțin față Embraer 195 cu care LOT opera ruta mai sus amintită. În schimb, Embraer-ul 195 va opera alte rute mediu-curier care în acest moment sunt operate cu Boeing 737-400, în special, și care suferă de întârzieri foarte des, una dintre rutele pe care sunt întârzieri aproape de fiecare dată este Varșovia (WAW) – Londra (LHR).

Carpatair este o companie aeriană cu sediul la Timișoara, iar din 2015 aceștia operează doar zboruri charter. Flota lor numără 3 aeronave de tip Fokker 100, unul dintre ele operând de ceva vreme zboruri pentru Brussels Airlines. În 2014, Carpatair a operat timp de 6 luni de zile zboruri regulate pentru LOT pe ruta Lublin (LUZ) – Roma (FCO).

Citește și  Primele rute operate de LOT cu Boeing 737 MAX 8

Foto: Pasazer.com

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Un comentariu 1

  1. Pingback: Carpatair va opera în continuare zboruri pentru LOT Polish Airlines până în noiembrie – BoardingPass.ro – știri aviație, oferte vacanță, bilete de avion, recenzii și recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *