Air France-KLM prevede scăderi ale veniturilor datorită mediului geopolitic

Air France-KLM a indicat o situație globală de deteriorare și acuză o scădere a profiturilor în al doilea trimestru din 2016.

Grupul a raportat o scădere de 5% a veniturilor, raportând un profit de doar 6, 22 miliarde Euro până la data de 30 iunie 2016.

Advertisements

Referindu-se la un mediu geopolitic și economic „extrem de incert”, Air France-KLM a declarat că prețurile la combustibil și prelungirea condițiilor nefavorabile privind un transport aerian sigur au ca rezultat scăderea veniturilor.

În același timp, au existat îngrijorări cu privire la alegerea Franței ca destinație turistică din partea călătorilor, ca urmare a unui val de atacuri teroriste răspândite în întreaga țară.

Cu toate acestea, în ciuda dificultăților, profitul operațional a crescut cu 138% la 317 milioane Euro în această perioadă, cel mai probabil din cauza costurilor mai mici de achiziționare a combustibilului.

O grevă a piloților Air France desfășurată în luna iunie 2016 a redus profitul cu aproximativ 40 milioane Euro. De asemenea, nu este exclusă varianta anulării unor alte zboruri pentru următoarele șapte zile, începând de astăzi, datorită unei noi greve a echipajelor de zbor.

Air France a spus cu ceva timp în urmă că se așteaptă să opereze 92% din zborurile sale pe distanțe lungi, 90% din piața internă și mai mult de 80% din zborurile sale mediu curier către și de la Paris-CDG.

Compania aeriană se așteaptă ca aproape 40% din echipajul de cabină să ia parte la greva începută astăzi, detalii și updateuri despre acest subiect regăsiți în articolul nostru, click aici.

Datorită acestei greve, clienții care au rezervat un zbor între 27 iulie și 2 august 2016 au posibilitatea de a schimba intervalul de călătorie, indiferent dacă zborul este anulat sau nu.

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share