Heathrow solicită sprijin politic pentru realizarea celei de-a treia piste

Rezultatul primului sondaj efectuat în mijlocul membrilor parlamentului britanic de la votul Brexit în luna iunie, arată faptul că 76% dintre parlamentari sunt de acord ca mărirea capacității pe Aeroportul Heathrow este un aspect important pentru a păstra Marea Britanie conectata la lumea post-Brexit.

Conducerea aeroportului consideră că acest lucru demonstrează faptul că parlamentul britanic va sprijini acest demers indiferent de orientarea politicilor privind Brexit-ul.

Advertisements

Cum investitorii și piețele din întreaga lume sunt nerăbdători să înțeleagă noul rol al Marii Britanii pe piața aeronautică, 74% din parlamentari spun că extinderea Heathrow ar fi principalul mod de a demonstra că Regatul Unit este deschis pentru afaceri și gata să fie o națiune-lider pe segmentul zborurilor comerciale.

Acest aspect este se află în comparație cu doar 12% dintre parlamentarii care au aceeași impresie cu privire la extinderea Aeroportului Gatwick.

În urma rezultatului noului vot se arată că dezvoltarea celei de-a treia piste la Heathrow este singurul proiect major de infrastructură pe care o majoritate de parlamentari o văd ca primă prioritate pentru economia Marii Britanii.

În plus, 74% dintre parlamentari cred că extinderea Heathrow arată cel mai bine că Marea Britanie dorește dezvoltarea și susținerea comerțului pe plan internațional, în comparație cu doar 12% care văd o soluție în extinderea Aeroportului Gatwick.

Pe măsură ce guvernul se pregătește să ia o decizie mult-așteptată ce vizează extinderea aeroportului după ce Comisia Aeroporturilor își exprimase acordul clar pentru extinderea Aeroportului Heathrow încă de anul trecut, noua sesiune de vot subliniază sprijinul major venit din partea tuturor partidelor politice pentru construirea celei de-a treia piste la Heathrow pentru a ajuta Marea Britanie să rămână conectată la lumea post-Brexit.

Ca răspuns la rezultatul noii sesiuni de votare, directorul executiv al Heathrow, John Holland-Kaye, a declarat: „Guvernul se angajează să ofere un plan de Brexit pozitiv, iar parlamentarii au fost cei mai clari – un Heathrow extins este fundamental pentru viitorul Marii Britanii ca o națiune de tranzacționare orientată spre exterior. O a treia pistă la Heathrow va deschide 40 de noi piețe de desfacere pentru exporturile din Marea Britanie, va stimula turismul în fiecare colț al țării noastre și va oferi până la 180.000 de noi locuri de muncă calificate. Prin extinderea Heathrow, primul-ministru va face alegerea potrivită pentru o economie mai puternică”. 

Advertisements
Total
0
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
0
Share