Știri
Îmi place

LOT Polish Airlines va primi și trei Boeinguri 787-9 Dreamliner printr-o înțelegere cu Aviation Capital Group

31 ianuarie 2017
5913 Vizualizări
1 Comentarii
citire în 4 minute
LOT Polish Airlines va primi și trei Boeinguri 787-9 Dreamliner printr-o înțelegere cu Aviation Capital Group

În această dimineață v-am oferit primele detalii despre Boeingul 767 pe care operatorul polonez îl va închiria pentru a efectua zborurile către Newark, însă la câteva ore distanță a venit o altă veste minunată.

Flota LOT Polish Airlines va include din Martie 2018 trei Boeinguri 787-9 Dreamliner, în urma unei înțelegeri pe care operatorul a semnat-o cu Aviation Capital Group.

Cele trei Boeinguri vor fi propulsate de motoare Rolls-Royce Trent 1000 și vor fi livrate direct de la fabrica Boeing din Everett, SUA, către hubul LOT din Varșovia.

Aceste avioane pe care LOT le va primi anul viitor vor fi introduse pe zbourile către New York și Chicago, însă nu este exclus să fie prezente și pe rutele către Asia.

Fuselajul modelului B787-9 este mai mare cu aproximativ 30% decât cel al unui B787-8. În configurație de trei clase de călătorie, -9 poate oferi un total de 294 de locuri, din care 24 în Business Class, 21 în Premium Economy și alte 249 de locuri în Economy.

Citește și  Special guest: Un Boeing 747 cargo va ateriza astăzi la București pe aeroportul Henri Coandă (OTP) (VIDEO & FOTO)

„LOT este prima companie aeriană din Europa a cărei flotă este bazată în totalitate pe aeronave Dreamliner. Patru ani de operațiuni au demonstrat că modelul Dreamliner a fost o alegere bună. Pasagerii noștri iubesc acest tip de avion. Cu B787-9 deschidem un nou capitol în istoria noastră. Acest avion ne dă posibilitatea de a crește semnificativ numărul locurilor oferite pe cele mai populare rute, și de asemenea ne va permite să deschidem noi conexiuni. Datorită acestui lucru, compania noastră se va dezvolta mai repede și vom deveni mai competitivi,” a declarat Rafal Mielczarski, CEO al LOT Polish Airlines.

După cum am precizat deja, noile Boeinguri 787-9 Dreamliner vor fi achiziționate în leasing de la Aviation Capital Group, una din cele mai de succes companii din acest sector, ACG având peste 28 de ani de experiență în industria aviatică.

Citește și  Ofertă LOT: zboruri la reducere din București și Cluj către Polonia, America de Nord și Asia

„Suntem multumiți că ACG a devenit partenerul companiei LOT, una dintre companiile aeriene de primă clasă în Europa. Cu aceste aeronave, LOT va continua să pună în aplicare cu succes a planul de dezvoltare a unei flote moderne,” a declarat Khanh T. Tran, CEO al Aviation Capital Group.

În acest moment, flota operatorului polonez numără șase aeronave mai mici din seria B787-8 Dreamliner, urmând ca în această vară să recepționeze alte două. Până la finele anului viitor, LOT Polish Airlines va deține 11 aeronave Boeing 787 Dreamliner, incluzând cele 3 pe care le prelua prin leasing de la ACG.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

Un comentariu 1

  1. Pingback: Zbor special: Vineri, 21 Aprilie, LOT va zbura din New York către Cracovia cu Boeing 787 Dreamliner – BoardingPass.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *