Știri
Îmi place

LOT va închiria de la ALC un Boeing 787-9 Dreamliner; flota sa va număra patru aeronave de acest tip

22 aprilie 2017
5979 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
LOT va închiria de la ALC un Boeing 787-9 Dreamliner; flota sa va număra patru aeronave de acest tip

Air Lease Corporation a anunțat încheierea unui nou parteneriat pe termen lung cu operatorul LOT Polish Airlines prin care compania poloneză va închiria al patrulea său Boeing 787-9 Dreamliner.

În urmă cu câteva luni, LOT a semnat un contract cu o altă companie de leasing, AerCap, pentru închirierea a trei Boeinguri 787-9 Dreamliner, versiunea mai mare a modelului Dreamliner produs de Boeing, așadar, avionul închiriat de la ALC va fi al patrulea B787-9 și al doisprezecelea Dreamliner pe care LOT îl va avea în flotă.

Noile Boeinguri 787-9 Dreamliner vor fi propulsate de două motoare Rolls-Royce Trent 1000, iar livrarea primului B787-9 care se va alătura flotei LOT va avea loc în primul trimestru al anului viitor. Potrivit Vice-Presedintelui ALC, Alex, Khatibi, Boeingul B787-9 Dreamliner închiriat de la Air Lease Corporation va fi livrat către LOT în al doilea trimestru din 2018.

Citește și  INCIDENT: Un Boeing 777-300ER al Emirates s-a întors în Male (Maldive) la numai 21 de minute de la decolare (FOTO & VIDEO)

Operatorul polonez, membru al Star Alliance, a mai închiriat de la ALC și alte șase Boeinguri 737 MAX 8, prima livrare fiind programată pentru luna noiembrie a acestui an.

LOT Polish Airlines oferă zboruri directe din Varșovia către New York, Chicago, Newark, Los Angeles, Toronto, Beijing, Tokyo și Seul, iar din 3 Iulie va zbura, din nou, odată pe săptămână din Cracovia, al doilea cel mai mare oraș din Polonia, către Chicago, după ce ruta a fost suspendată în urmă cu șapte ani.

LOT are una din cele mai tinere flote din Europa și este singurul operator aerian din lume care operează toate zborurile lung-curier cu avioane Dreamliner.

Foto: Grzegorz Jereczek

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *