Urmărește-ne

LOT va închiria de la ALC un Boeing 787-9 Dreamliner; flota sa va număra patru aeronave de acest tip

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. LOT va închiria de la ALC un Boeing 787-9 Dreamliner; flota sa va număra patru aeronave de acest tip

Știri

LOT va închiria de la ALC un Boeing 787-9 Dreamliner; flota sa va număra patru aeronave de acest tip

Air Lease Corporation a anunțat încheierea unui nou parteneriat pe termen lung cu operatorul LOT Polish Airlines prin care compania poloneză va închiria al patrulea său Boeing 787-9 Dreamliner.

În urmă cu câteva luni, LOT a semnat un contract cu o altă companie de leasing, AerCap, pentru închirierea a trei Boeinguri 787-9 Dreamliner, versiunea mai mare a modelului Dreamliner produs de Boeing, așadar, avionul închiriat de la ALC va fi al patrulea B787-9 și al doisprezecelea Dreamliner pe care LOT îl va avea în flotă.

Noile Boeinguri 787-9 Dreamliner vor fi propulsate de două motoare Rolls-Royce Trent 1000, iar livrarea primului B787-9 care se va alătura flotei LOT va avea loc în primul trimestru al anului viitor. Potrivit Vice-Presedintelui ALC, Alex, Khatibi, Boeingul B787-9 Dreamliner închiriat de la Air Lease Corporation va fi livrat către LOT în al doilea trimestru din 2018.

Citește și  Moldovenii de la Aerotranscargo deschid subsidiară în Olanda

Operatorul polonez, membru al Star Alliance, a mai închiriat de la ALC și alte șase Boeinguri 737 MAX 8, prima livrare fiind programată pentru luna noiembrie a acestui an.

LOT Polish Airlines oferă zboruri directe din Varșovia către New York, Chicago, Newark, Los Angeles, Toronto, Beijing, Tokyo și Seul, iar din 3 Iulie va zbura, din nou, odată pe săptămână din Cracovia, al doilea cel mai mare oraș din Polonia, către Chicago, după ce ruta a fost suspendată în urmă cu șapte ani.

LOT are una din cele mai tinere flote din Europa și este singurul operator aerian din lume care operează toate zborurile lung-curier cu avioane Dreamliner.

Foto: Grzegorz Jereczek

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus