Știri
Îmi place

Lufthansa abandonează planurile de achiziție a SAS Scandinavian Airlines

8 iunie 2016
6661 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 1 minute
Lufthansa abandonează planurile de achiziție a SAS Scandinavian Airlines

Carsten Spohr, directorul executiv al grupul Lufthansa a anunțat că grupul german a revizuit propunerea de achiziție a operatorului danez SAS Scandinavian Airlines (SK, Copenhaga Kastrup).

Spohr a vorbit în cadrul evenimentului IATA care a avut loc la Dublin, Irlanda, jurnaliștilor de la Reuters despre un presupus plan de investiții în operatorul scandinav și într-un final vor continua doar să consolideze cooperarea dintre cele două companii. Portalul de știri danez CheckIn.dk zvonește că ar putea exista un parteneriat între SAS și subsidiara de buget a Lufthansei, Eurowings, iar numele proiectului ar putea fi ”Scandinavianwings”, însă tratați acest zvon cu prudență.

În aprilie, anumite publicații de profil au dezvăluit faptul că ar exista discuții în desfășurare încă din toamna anului trecut. Lufthansa ar fi for interesată să achiziționeze perticipație în operatorul SAS cu o viziune de a-l integra și a deveni membru al brandului de buget Eurowings (EW, Dusseldorf).

Citește și  Lufthansa introduce al treilea zbor zilnic între Cluj-Napoca și Munchen

SAS Scandinavian Airlines este membru al Star Alliance, alianță aeriană al cărui fondator este grupul Lufthansa.

5912124113_13161296f9_b

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

675 postări
46 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *