Urmărește-ne

Trafic în creștere cu 19%, pe aeroporturile din țară

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Trafic în creștere cu 19%, pe aeroporturile din țară

Știri

Trafic în creștere cu 19%, pe aeroporturile din țară

În trimestrul întâi al anului 2016, au călătorit 3,1 milioane de pasageri pe cele 17 aeroporturi din ţară, faţă de 2,6 milioane de pasageri înregistrați în aceeaşi perioadă a anului trecut, au declarat oficiali din cadrul Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Cel mai mare trafic de pasageri a fost înre­gistrat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP), de aproximativ 2,1 milioane de pasageri. Acest aeroport a contribuit masiv la creşterea traficului, având în vedere că a raportat un avans cu 16,6% al numărului de pasageri în primul trimestru al acestui an, pe baza intensificării numărului de zboruri la începutul anului 2016. În medie, au decolat 130 de avioane zilnic de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, faţă de 118 avioane în perioada similară din 2015.

7-aeroporturi

Cel de-al doilea mare aero­port din ţară, cel din Cluj-Napoca, a ajuns la 324.000 de pasageri în primul trimestru, însemnând o creștere de 13,3%.

În primul trimestru din acest an a crescut şi traficul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Timişoara, al treilea cel mai mare aeroport din ţară, cu un număr de 210.000 de persoane, însemnând un procentaj de 8%.

Pe locul patru este clasat Aeroportul Internațional Iaşi, care a avut 143.000 de pasageri, faţă de 68.000 de pasageri în perioada similară din 2015.

Aeroporturile Bacău şi Târgu Mureş au înregistrat fiecare câte 73.000 de pasageri, în timp ce pe Aeroportul din Sibiu au fost aproape 60.000 de pasageri, urmate în clasament de Aeroportul Craiova, cu 45.000 de pasageri, celelalte aeroporturi funcționale din ţară raportând sub 15.000 de pasageri.

Sursa: zf.ro

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Suntem și pe…

Urmărește BoardingPass.ro pe Facebook     Urmărește BoardingPass.ro pe Instagram     Urmărește BoardingPass.ro pe Twitter     Urmărește BoardingPass.ro pe LinkedIn     Urmărește BoardingPass.ro pe RSS
Publicitate

Articole populare

Publicitate
Mergi sus