Lufthansa Cargo pensionează ultimul MD-11 din Europa în octombrie 2021

Subsidiara cargo a grupului Lufthansa a anunțat oficial retragerea din serviciul comercial a ultimului său avion MD-11F.

Lufthansa Cargo va pensiona în 15 octombrie 2021 ultimul său avion MD-11F. Potrivit companiei, MD-urile 11 au operat zboruri comerciale cargo pentru Lufthansa Cargo timp de 23 de ani.

Până la această dată ultimul MD-11 înmatriculat în Europa va opera zboruri din Frankfurt spre Cairo, Tel Aviv, Chicago și New York.

Retragerea MD-urilor 11 din serviciul comercial al Lufthansa Cargo era planificată să fie finalizată până la finalul anului 2020, însă din cauza cererii crescute din perioada pandemiei pentru transportul aerian de mărfuri procesul a fost întârziat.

De-a lungul timpului Lufthansa Cargo a avut în flotă 19 MD-uri 11F. În prezent, chiar dacă aceste avioane au fost retrase din flota Lufthansa Cargo, majoritatea lor sunt operate de alte companii, precum FedEx, UPS și Western Global Airlines din SUA.

După retragerea din serviciul comercial, ultimul MD-11F Lufthansa Cargo, înmatriculat D-ALCC, va ajunge și el la compania aeriană americană Western Global Airlines.

În locul avioanelor MD-11F Lufthansa Cargo a achiziționat Boeinguri 777F. Flota companiei numără acum 11 avioane de acest tip, iar alte patru sunt operate de AeroLogic, companie deținută de Lufthansa Cargo împreună cu DHL.

Pe lângă aceste Boeinguri 777F, Lufthansa Cargo a mai comandat și două Airbusuri A321F, acestea vor fi convertite din versiune de pasageri în versiune cargo și vor intra în serviciul comercial în decursul anului 2022.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
1
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
1
Share