Magazinele duty-free din aeroportul Otopeni se închid între 1 și 8 iulie 2023

Aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București / Foto: BoardingPass

Serviciile comerciale de tip duty-free din aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) vor fi suspendate în perioada 1-8 iulie 2023.

Ca urmare a încetării contractului de asociere pentru spațiile duty free din aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni), CN Aeroporturi București (CNAB) anunță că serviciile comerciale tip duty-free și conexe se suspendă în perioada 1-8 iulie 2023.

Această perioadă este necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor obligatorii în astfel de situații, cum ar fi efectuarea operațiunilor de inventariere, predare-primire etc., dar și pentru pregătirea spațiilor comerciale pentru funcționarea conform noului contract de închiriere, încheiat în urma unei proceduri transparente de licitație.

Atât CNAB cât și partenerii contractuali vor depune toate eforturile necesare pentru a redeschide toate spațiile comerciale la data de 9 iulie, transmite compania care administrează cele două aeroporturi din capitală.

În urmă cu câteva zile, CNAB anunța adjudecarea licitațiilor pentru spațiile comerciale de retail și alimentație publică din cel mai aglomerat aeroport al României.

Licitația cu strigare a fost organizată prin Bursa Română de Mărfuri și au fost invitate 184 firme de profil, dintre care au depus oferte 12. Însă, până la data publicării articolului, CNAB nu a făcut publică lista companiilor care au câștigat licitația.

Contractele de închiriere vor fi semnate pe o perioadă limitată, de numai șase luni, în vederea asigurării continuității serviciilor pentru pasageri (duty free, vendomate, schimb valutar, restaurante, cafenele, baruri etc.) și, totodată, a veniturilor CNAB din închirierea de spații comerciale.

Pentru aceste șase luni, veniturile CNAB din chiriile aferente spațiilor licitate se vor ridica la valoarea de 12.337.000 euro, cu 103% mai mari decât cele obținute în același interval de 6 luni din 2022 (+118% la profilul retail și +85% la profilul alimentație publică).

Această perioadă de șase luni pentru care se încheie contractele va asigura intervalul de timp necesar pentru derularea eficientă a licitațiilor pentru închiriere pe termen lung (10 ani) pentru cele 21 locații de retail (1500 mp) și 25 de alimentație publică (2000 mp), recent anunțate, licitații care se derulează cu sprijinul unui consultant extern.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

DATE Blue Air: datorii de peste 2,7 miliarde de lei către creditori

Articolul următor

EXCLUSIV 40 de diplomați ruși vor fi trimiși de la București la Moscova cu Ilyushin IL-96

Articole similare

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share