MAI a semnat contractul de achiziție a 12 elicoptere Sikorsky UH-60 Black Hawk

Ministerul Afacerilor Interne achiziționează de la compania americană Sikorsky 12 elicoptere Black Hawk pentru misiuni de salvare pe mare, de transport victime și pentru stingerea incendiilor de pădure.

MAI și producătorul de elicoptere au semnat marți, 9 noiembrie 2021, acordul pentru furnizarea a 12 elicoptere medii-grele de tip Black Hawk, care vor fi utilizate în misiuni de salvare pe mare, de transport victime multiple şi pentru stingerea incendiilor de pădure.

În cadrul conferinței de presă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a confirmat că la această licitație au primit oferte de la trei producători de elicoptere: Airbus, Leonardo și Sikorsky.

Primul, din păcate, a pierdut pentru că oferta era total neconformă, în sensul în care prețurile erau mult mai mari decât prețul maxim stabilit şi oferta opt elicoptere în loc de 12. Al doilea, tot din păcate, a pierdut. Și aici am avut o ofertă care avea prețul care depășea prețul maxim cu până la 10%, dar unde nu existau fonduri de suplimentare pentru elicopterele pe care urma să le achiziționăm așa că era considerată neconformă”, a declarat oficialul DSU.

Elicopterele ce urmează a fi livrate sunt echipate cu sisteme specifice misiunilor de intervenție în situații de urgență pe mare și pe uscat: kit-uri medicale complete pentru 4 pacienți aflați în stare critică, troliu de salvare pentru ridicarea victimei din zone greu accesibile, coș/nacelă de salvare pentru 10 persoane, sistem de stingere a incendiilor (Bambi Bucket), sistem electrono-optic pentru captare imagini și transmiterea la sol în timp real, sistem de detecție balize de urgență, sisteme de coborâre rapidă (în rapel) a personalului de intervenție, sistem de identificare automată a navelor (AIS).

Sursa de finanțare pentru achiziția elicopterelor medii-grele o constituie Programul Operațional Infrastructură Mare, prin Proiectul “Viziune 2020”, în cadrul căruia Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este lider de proiect, iar I.G.Av. are calitatea de partener.

Valoarea totală a acordului-cadru este de 269.904.000 euro fără TVA iar termenul de livrare a elicopterelor este de 23 de luni de la semnarea contractelor subsecvente.

Contractele subsecvente acordului-cadru vor fi derulate de către I.G.S.U. Și I.G.Av., care este și beneficiarul achiziției. În urma recepției, elicopterele vor intra în dotarea structurilor de aviație ale I.G.Av.

Acordul-cadru include o componentă de pregătire pentru piloți, personal tehnic și operatori, precum și înființarea unui centru de întreținere a aeronavelor în România.

Elicopterele Black Hawk vor fi produse în Polonia de PZL Mielec, subsidiară a companiei americane Sikorsky – parte a grupului Lockheed Martin, iar mentenanța va fi asigurată de Romaero.

Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Urmărește BoardingPass.ro și pe Google NewsTotal
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

Compania islandeză PLAY va opera două zboruri din Keflavik spre București

Articolul următor

Zborul LOT Cluj Napoca – Varșovia: urgență din cauza unei probleme tehnice

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

  • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
  • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
  • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
  • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
  • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share