Zborul LOT Cluj Napoca – Varșovia: urgență din cauza unei probleme tehnice

Foto: Dariusz Kubicz

Piloții zborului LOT de pe ruta Cluj Napoca – Varșovia operat marți au declarat urgență din cauza unei probleme tehnice apărută în timp ce zburau spre capitala Poloniei.

Piloții unui avion De Havilland Dash 8-Q400 (SP-EQK) care opera marți după-amiază zborul LOT Polish Airlines LO654 pe ruta Cluj Napoca – Varșovia au declarat urgență cu puțin timp înainte ca avionul să intre în spațiul aerian polonez.

Potrivit conversației dintre piloți și controlorii de trafic aerian, instrumentele de la bordul avionului ar fi indicat o problemă la sistemul hidraulic.

Ulterior, piloții avionului deținut de compania poloneză au informat turnul de control de la Varșovia că vor ateriza fără flapsuri.

La 48 de minute după declararea urgenței, mai exact la ora 18:12 (19:12 ora României), avionul a aterizat în siguranță pe pista 15, cea mai lungă pistă a aeroportului din capitala Poloniei.

Numărul pasagerilor care se aflau la bordul avionului este necunoscut, însă nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident.

De asemenea, o echipă tehnică a verificat avionul după aterizare și nu au găsit nicio scurgere de lichid hidraulic.

Avionul companiei poloneze implicat în acest incident opera un zbor comercial regulat pe ruta Cluj Napoca – Varșovia și a decolat din Cluj Napoca la ora locală 17:48.

Captură ecran: Flightradar24


Total
21
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
21
Share