MAKS 2021: compania rusă Azimuth Airlines comandă șase Airbusuri A220

Compania rusă Azimuth Airlines și Air Lease Corp. (ALC) au anunțat în cadrul show-ului aviatic MAKS 2021 o comandă pentru șase Airbusuri A220-300.

Odată cu această comandă compania aeriană Azimuth Airlines devine primul client al familiei A220 din Rusia.

Advertisements

Primele Airbusuri A220-300 din cele șase comandate de Azimuth Airlines de la compania de leasing ALC vor fi livrate începând cu a doua jumătate a anului 2022.

Toate Airbusurile A220 care vor intra în flota Azimuth Airlines vor avea o capacitate de transport de 148 de locuri și vor fi propulsate de motoare Pratt & Whitney.

Potrivit companiei, cu ajutorul acestui model de avion va putea opera rute interne mai lungi, spre Siberia, însă și spre alte destinații internaționale.

Azimuth are în prezent o flotă compusă exclusiv din avioane Sukhoi SuperJet 100-95B, 15 la număr, care au o vârstă medie de 3.4 ani.

Comanda făcută de Azimuth Airlines a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă susținută la show-ul aviatic MAKS 2021 care se desfășoară în perioada 20-25 iulie la est de Moscova.

În ceea ce privește modelul A220 din portofoliul producătorului european de avioane, în prezent acest tip de avioane se află în flotele companiilor Delta Air Lines, Swiss, Air Baltic, Korean Air Lines, Air Tanzania, EgyptAir, Air Canada, Air Manas, JetBlue.

De asemenea, în curând vor fi livrate primele Airbusuri A220 și către Air France, Air Vanuatu și Air Austral.

Advertisements
Total
6
Shares
un comentariu
  1. rebranduitul Bombardier CS300, imi place sa vad ca programul canadienilor continua si sub sigla Airbus, insa Embraer pare un competitor foarte redutabil pe acest segment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
6
Share