Mare Britanie a fost introdusă de autoritățile române pe lista țărilor din zona roșie

Foto: BoardingPass

Autoritățile române au decis sâmbătă, 29 mai 2021, să introducă Marea Britanie pe lista țărilor din zona roșie începând de marți, 1 iunie 2021.

Potrivit hotărârii nr. 35 din 29 mai 2021, Comitetului Național pentru Situații de Urgență a aprobat propunerea Institutului Național de Sănătate Publică de a trece Marea Britanie din zona galbenă în zona roșie începând de marți, 1 iunie 2021.

Advertisements

Motivul care a dus la această decizie îl reprezintă creșterea rapidă a infecțiilor datorate unor variante de virus, în special cu varianta B.1.617.2 (varianta indiană), în această țară.

În urma acestei schimbări, toate persoanele care se deplasează din Marea Britanie spre România începând cu data de 1 iunie 2021 au obligația să efectueze o perioadă de carantină de 14 zile la domiciliu.

Se poate ieși din carantină după a zecea zi dacă se efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și persoana nu prezintă simptomatologie specifică.

Sunt exceptate de la carantină:
– persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a doua doză pentru tipurile de vaccin care se administrează în două doze și pentru care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România;
– persoanele care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);
– persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;
– copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
– copiii cu vârsta mai mare de 3 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).
– persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării.

Citește și  Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată (16 septembrie)

În ultimele zile și Franța, Germania și alte țări europene au înăsprit condițiile de intrare pe teritoriul lor pentru pasagerii care călătoresc din Marea Britanie.

Hotarare CNSU nr. 35 din 29.05.2021
Hotarare_CNSU_nr_35_din_29.05.2021

Listă state cu risc epidemiologic ridicat 27.05.2021 (rețineți, Marea Britanie a fost mutată în lista ROȘIE):
Lista state cu risc epidemiologic ridicat 27.05.2021

Advertisements
Total
31
distribuiri
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
31
Share