Urmărește-ne

Ministrul Transporturilor analizează posibilități de salvare pentru TAROM și Blue Air

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Ministrul Transporturilor analizează posibilități de salvare pentru TAROM și Blue Air

Știri

Ministrul Transporturilor analizează posibilități de salvare pentru TAROM și Blue Air

Luni, 27 iulie 2020, au avut loc la sediul Guvernului României, în prezența Prim-Ministrului Ludovic Orban, a miniștrilor Lucian Bode și Florin Cîțu consultări între reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC), Ministerului Finanțelor Publice (MFP), Cancelariei Prim-Ministrului și ai companiilor aeriene TAROM și Blue Air, având ca subiect identificarea celor mai bune soluții și a pașilor de urmat pentru susținerea financiară a celor doi operatori aerieni de curse aeriene regulate, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19.

Guvernul a aprobat în cursul lunii aprilie 2020, prin Memorandum, acordarea unor ajutoare de stat companiilor aeriene TAROM și Blue Air pentru acoperirea pierderilor generate de reducerea semnificativă a cererii de trafic aerian pe perioada pandemiei COVID-19.

În cursul aceleași luni, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a depus la Comisia Europeană prenotificarea pentru autorizarea măsurii de ajutor de stat.

Concret, autoritățile analizează acum posibilitatea acordării unor credite cu garanții de stat care să compenseze lipsa de lichidități generată de pandemia COVID-19.

În cazul Tarom, compania a prezentat elementele Planului de Restructurare, care urmează să fie trimis în cursul lunii august 2020 spre aprobare Directoratului de Competitivitate al Comisiei Europene.

În baza acestui plan ajutorul de salvare acordat companiei TAROM în cursul lunii februarie a acestui an se va transforma într-un ajutor de restructurare.

În cadrul întâlnirii de astăzi au fost stabilite acțiunile concrete care vor fi întreprinse de Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și și Ministerului Finanțelor Publice în perioada imediat următoare, astfel încât procedura de notificare la Comisia Europeană a celor două ajutoare de stat să fie finalizată până la sfârșitul lunii iulie, ceea ce va permite declanșarea procedurilor legale pentru accesarea ajutoarelor și asigurarea fondurilor necesare pentru ca TAROM si Blue Air să traverseze perioada de criză din sectorul transporturilor aeriene.

Accesarea acestor ajutoare de stat se va face numai după aprobarea prealabila din partea Directoratelor responsabile din cadrul Comisiei Europene.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus