Urmărește-ne

Oficial: grupul german Zeitfracht a ieșit din acționariatul companiei Blue Air

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Oficial: grupul german Zeitfracht a ieșit din acționariatul companiei Blue Air
Foto: Jon Ekman | Sursă: Fly-Ra.com

Știri

Oficial: grupul german Zeitfracht a ieșit din acționariatul companiei Blue Air

Grupul german care a intrat în acționariatul companiei Blue Air în ianuarie 2019 și-a vândut participația deținută în cadrul companiei către Teodor Cristian Rada.

👋🏻 BoardingPass.ro e pe LinkedIn, ne poți urmări și acolo.

Compania germană Zeitfracht a achiziționat în ianuarie 2019 10% din acțiunile companiei Blue Air însă în urmă cu câteva săptămâni Zeitfracht s-a retras din acționariatul Blue Air.

La momentul intrării Zeitfracht cu 10% în acționariatul companiei aeriene românești, Teodor Cristian Rada deținea 90% din acțiunile Blue Air.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, societatea comercială Airline Invest SA înregistrată în 2019 în România deține acum 99.99% din acțiunile companiei Blue Air iar Teodor Cristian Rada deține restul de 0.01%.

La solicitarea BoardingPass, compania aeriană transmite: „Blue Air confirmă decizia Grupului Zeitfracht de a se retrage din acțiunile companiei Blue Air Aviation S.A. pentru a se concentra asupra activității sale de transport de marfă și logistică B2B.

Încă de la începutul colaborării, am căutat să identificăm sinergii suplimentare pentru a extinde colaborarea celor două companii pe piața europeană. La sfârșitul anului trecut, în urma deciziei strategice a Zeitfracht de a se concentra asupra activității ACMI și a transportului mărfurilor și având în vedere consolidarea financiară a companiei Blue Air, cele două companii au luat decizia de a continua parteneriatul cu acționariat separat.

Compania Airline Invest SA este controlată de același Teodor Cristian Rada și are un capital social subscris de 1.681.344.400 lei.

Schimbarea în acționariatul Blue Air a avut loc în decursul lunii februarie. La finalul lunii ianuarie au apărut zvonuri despre această schimbare însă datele de la Registrul Comerțului indicau faptul că Zeitfracht era încă acționar al Blue Air Aviation SA cu 10%.

Informația despre schimbarea acționariatului a apărut miercuri dimineață pe forumul Fly-Ra.

Ai avut un zbor anulat sau întârziat?
SOLICITĂ ACUM DESPĂGUBIRI DE PÂNĂ LA 600 DE EURO!
AirHelp get compensation
Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus