Știri
1

Operatorul polonez Enter Air a fost amendat de autoritățile din Franța cu 1.1 milioane EURO pentru zgomote perturbatoare

20 august 2016
5545 Vizualizări
0 Comentarii
citire în 2 minute
Operatorul polonez Enter Air a fost amendat de autoritățile din Franța cu 1.1 milioane EURO pentru zgomote perturbatoare

Autoritățile din Franța au confiscat săptămâna trecută un Boeing 737-800 aparținând operatorului polonez Enter Air, invocând neplata a 1.103.000 euro, suma reprezentând valoarea amenzilor neplătite pentru zgomote perturbatoare.

Autoritatea franceză ACNUSA (Autorité de contrôle Des nuisances Sonores Aéroportuaires), a afirmat într-o declarație că aeronava a fost reținută la sol pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris (CDG) pentru cinci ore, în 10 august, până când sancțiunile au fost soluționate.

Amenzile se refereau la zborurile operate în timpul nopții între orele 22:00 și 05:00 cu un total de 83 de încălcări ale nivelului de zgomot admis, încălcări care au fost înregistrate între 2013 și 2014. ACNUSA spune că a fost nevoită să recurga la măsuri legale după ce transportatorul polonez a ignorat cererile repetate pentru plata amenzilor.

Citește și  Varșovia - Los Angeles cu LOT Polish Airlines din Aprilie 2017 (Actualizat)

Enter Air a emis între timp o declarație susținând că amenzile au fost plătite înainte de sechestrarea aeronavei.
„Avionul a fost reținut pentru doar câteva ore, iar după verificarea și confirmarea plății, avionul a fost eliberat rapid”, a spus ACNUSA adăugând că au dorit să aibe amenzile revizuite de către o Curte de Casație franceză.

Potrivit lui ACNUSA, 159 companii aeriene au primit amenzi similare, pe care urmează să le achite. Ca atare, nu a exclus luarea de acțiune juridice similară împotriva lor.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

699 postări
48 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *