Opt din top 10 cele mai aglomerate aeroporturi în 2021 sunt din SUA

Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI World) a publicat în 11 aprilie 2022 topul celor mai aglomerate zece aeroporturi din lume în anul 2021.

Clasamentul mondial al aeroporturilor se bazează pe compilarea preliminară a datelor globale din 2021 de la aeroporturile din întreaga lume.

Numărul total de pasageri la nivel mondial în 2021 este estimat a fi aproape de 4,5 miliarde, reprezentând o creștere de aproape 25% față de 2020, sau o scădere de peste 50% față de rezultatele din 2019.

Traficul de pasageri din ale celor mai aglomerate zece aeroporturi din lume, reprezentând colectiv aproape 10% din traficul global (463 de milioane de pasageri), a înregistrat o creștere de 51,8% față de 2020 însă este cu 29,1% mai mic față de rezultatele din 2019.

Astfel, Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta (ATL) a revenit din nou în fruntea clasamentului în anul 2021.

În acest top, aeroportul din Atlanta este urmat de Aeroportul Internațional Dallas/Fort Worth (DFW) și Aeroportul Internațional Denver (DEN).

După ce a ajuns pe primul loc în 2020, Aeroportul Internațional Guangzhou Bai Yun (CAN) a coborât pe poziția a opta în 2021.

Opt dintre primele zece aeroporturi din lume clasificate după traficul de pasageri din 2021 se află în Statele Unite, iar alte două în China.

Traficul intern, segmentul de trafic care a condus redresarea globală, reprezintă o cotă semnificativă a traficului pentru toate aeroporturile din top 10.

Din acest punct de vedere, cea mai mare creștere a fost înregistrată de aeroportul din Orlando (MCO) și, astfel, acesta a sărit de la poziția 27 în 2020 la locul șapte în 2021.

Clasamentul mondial al traficului de pasageri ACI spune povestea unei tendințe încurajatoare de redresare, majoritatea dintre cele mai aglomerate aeroporturi dinainte de Covid-19 au revenit în fruntea clasamentului”, a declarat directorul general ACI World, Luis Felipe de Oliveira.

Deși suntem precauți că redresarea s-ar putea confrunta cu noi provocări, impulsul creat de planurile de redeschidere ale țărilor ar putea duce la o creștere a călătoriilor în a doua jumătate a anului 2022.

Ca atare, ACI World continuă să pledeze guvernelor să urmărească datele și să reducă restricțiile de călătorie pentru a restabili în siguranță circulația persoanelor, bunurilor și serviciilor. Acest lucru va oferi călătorilor mai multe opțiuni de călătorie și va stimula redresarea generală prin rolul unic al aviației în stimularea comerțului, turismului, investițiilor și creării de locuri de muncă,” a adăugat acesta.

Top 10 cele mai aglomerate aeroporturi din lume în 2021 după numărul de pasageri

 1. 🇺🇸 Atlanta (ATL): 75,7 milioane de pasageri (+76% față de 2020);
 2. 🇺🇸 Dallas/Fort Worth (DFW): 62,5 milioane de pasageri (+59% față de 2020);
 3. 🇺🇸 Denver (DEN): 58,8 milioane de pasageri (+74% față de 2020);
 4. 🇺🇸 Chicago O’Hare (ORD): 54 milioane de pasageri (+75% față de 2020);
 5. 🇺🇸 Los Angeles (LAX): 48 milioane de pasageri (+67% față de 2020);
 6. 🇺🇸 Charlotte (CLT): 43,3 milioane de pasageri (+59% față de 2020);
 7. 🇺🇸 Orlando (MCO): 40,4 milioane de pasageri (+87% față de 2020);
 8. 🇨🇳 Guangzhou (CAN): 40,3 milioane de pasageri (-8% față de 2020);
 9. 🇨🇳 Chengdu (CTU): 40,1 milioane de pasageri (-1,5% față de 2020);
 10. 🇺🇸 Las Vegas (LAS): 39,8 milioane de pasageri (+79% față de 2020).
Abonează-te la BoardingPass Plus
Abonamentul BoardingPass Plus îți oferă acum acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru și acces la articolele care conțin informații obținute în exclusivitate de BoardingPass.

Deții deja un abonament BoardingPass Plus?

⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 200 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încălcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.

Total
0
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articolul anterior

21 de companii aeriene ruse au fost adăugate pe Lista UE de siguranță aeriană

Articolul următor

airBaltic va zbura cu Airbus A220 la București pentru Eurowings în 2022

Articole similare

Abonează-te la BoardingPass Plus pentru:

 • ai acces la articolele și analizele publicate în exclusivitate pe site;
 • poți accesa un număr nelimitat de articole publicate pe site;
 • ai acces la profilurile complete ale companiilor aeriene din România;
 • ai acces la versiunea fără reclame a site-ului nostru;
 • vei fi printre primii care află cele mai importante știri din industrie.
Abonează-te acum nou
Profilul complet al acestei companii aeriene va fi disponibil în curând.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Abonament BoardingPass Plus

Dacă ești deja abonat la BoardingPass Plus, te rugăm să te conectezi pe site folosind numele de utilizator și parola contului tău.

În cazul în care nu ești abonat dar dorești să o faci, poți să te abonezi acum la BoardingPass Plus rapid și simplu.

De ce să cumperi un abonament BoardingPass Plus? Află aici.

Abonează-te la buletinul informativ Din aviație

Abonează-te gratuit la buletinul nostru informativ și îți trimitem în fiecare dimineață de vineri pe e-mail cele mai noi și importante știri din industria aviatică locală și globală.

Total
0
Share