Urmărește-ne

Papa Francisc va sosi la București în 31 mai cu un Airbus A321 Alitalia

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Papa Francisc va sosi la București în 31 mai cu un Airbus A321 Alitalia

Știri

Papa Francisc va sosi la București în 31 mai cu un Airbus A321 Alitalia

Așa cum a fost anunțat în urmă cu câteva luni, papa Francisc efectuează o vizită oficială în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019 (vineri, sâmbătă și duminică) cu etape la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj.

Respectând tradiția, suveranul pontif va zbura către țara în care efectuează vizita cu un avion al companiei Alitalia iar returul său către Roma va fi asigurat de către compania națională a țării vizitate, în cazul de față TAROM.

Potrivit orarului, papa Francisc va ateriza la București în 31 mai la bordul unui Airbus A321 Alitalia, în jurul orei locale 11:30. În cazul în care nu apar modificări, înmatriculare avionului va fi I-BIXK. Numărul zborului va fi AZ4000, număr folosit de operatorul italian exclusiv pentru zborurile la bordul cărora se află papa.

Citește și  Exclusiv: Carpatair a cumpărat un Airbus A319 de la DAE Capital (foto)

Avionul de tip Airbus A321 se va întoarce la Roma în 31 mai, număr de zbor AZ8033, însă ora de retur nu a fost încă stabilită.

Ținând cont că ultimul oraș vizitat de suveranul pontif este Blaj, județul Alba, cel mai probabil zborul său de retur spre Roma va decola de pe aeroportul internațional din Sibiu, în data de 2 iunie.

Ultima vizită a unui papă care a vizitat România a avut loc în urmă cu 20 de ani, în 7 mai 1999. După încheierea vizitei, papa Ioan Paul al II-lea a fost transportat înapoi la Roma de compania TAROM cu un Boeing 737-300 (YR-BGA).

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus