Urmărește-ne

Peste 2 milioane de euro furați în timp ce erau încărcați într-un avion al Austrian Airlines

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Peste 2 milioane de euro furați în timp ce erau încărcați într-un avion al Austrian Airlines
Foto: Geoffrey Zandecki

Știri

Peste 2 milioane de euro furați în timp ce erau încărcați într-un avion al Austrian Airlines

Marți după-amiază, 9 aprilie, mai mulți hoți înarmați au pătruns cu o mașină ilegal pe platforma aeroportului din Tirana și au furat saci cu bani care erau încărcați într-un Airbus A320 al companiei Austrian Airlines.

Potrivit primelor informații, atacatorii au amenințat angajații companiei de handling care pregăteau aeronava de decolare pentru a putea pune mâna pe sacii cu bani încărcați dintr-o mașină blindată.

În acest incident, unul din hoți a fost împușcat mortal de poliția ajunsă la fața locului în timp ce ceilalți au reușit să scape cu peste 2 milioane de euro. Potrivit purtătorilor de cuvânt ai poliției din Albania, aceștia sunt în acest moment căutați cu ajutorul polițiștilor și a unui elicopter.

Airbusul A320 înmatriculat OE-LBY a decolat din capitala Albaniei către Viena cu o întârziere de 3 ore. În afară de hoțul împușcat mortal nu au mai existat alte victime.

Citește și  TAROM scoate la vânzare 14 avioane dintre cele 29 pe care le deține

Potrivit presei locale, acesta nu este primul astfel de jaf care are loc la aeroportul din Tirana, ridicând astfel întrebări cu privire la pregătirea poliției de a contracara și investiga astfel de cazuri.

În februarie 2017, hoții au reușit să scape cu 3.2 milioane de euro într-un jaf similar, în timp ce în iunie 2016 au fost furate alte 995 de mii de euro. În 2015 pe același aeroport au mai avut loc alte două jafuri.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus