Urmărește-ne

Guvernul german va plasa în 15 aprilie o comandă pentru 3 Airbusuri A350

  1. BoardingPass.ro
  2. Știri
  3. Guvernul german va plasa în 15 aprilie o comandă pentru 3 Airbusuri A350
Foto: Martin Baertges

Știri

Guvernul german va plasa în 15 aprilie o comandă pentru 3 Airbusuri A350

Guvernul german a decis să înlocuiască cele două Airbusuri A340 cu trei avioane Airbus A350, potrivit datelor obținute de publicația Bild.

Comanda fermă va fi plasată către Airbus în data de 15 aprilie, dacă informațiile sunt corecte, iar prima livrare va avea loc la mijlocul anului 2020. Valoarea celor trei avioane A350 va fi de 640 de milioane de euro iar alte 509 milioane de euro vor fi cheltuite pe instalațiile și sistemele speciale de securitate și configurarea avioanelor cu interior VIP.

Decizia de a înlocui cele două Airbusuri A340 din flota guvernului german, avioane care au aproape 20 de ani vechime, a fost luată din cauza unor probleme tehnice tot mai des apărute. Din cauza acestora, mai mulți oficiali germani au ajuns în ultimii ani cu întârziere la summituri și întâlniri internaționale.

Citește și  Blue Air a introdus noi familii tarifare pentru biletele de avion

Cel mai rușinos incident a avut loc în iarna anului trecut când cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost nevoită să zboare cu Iberia până la Buenos Aires după ce Airbusul A340 care decolase de la Berlin către Argentina s-a defectat.

Click pentru a comenta

Vrei să zici ceva?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mergi sus