Știri
Îmi place

Peste 230000 de pasageri la Iași în primul trimestru și posibile zboruri către Frankfurt, Atena, Dublin, Varșovia și Zagreb

11 aprilie 2017
10406 Vizualizări
2 Comentarii
citire în 5 minute
Peste 230000 de pasageri la Iași în primul trimestru și posibile zboruri către Frankfurt, Atena, Dublin, Varșovia și Zagreb

Aeroportul International Iasi a inregistrat un flux sportit de pasageri in perioada ianuarie-martie 2017. Numarul celor care au tranzitat aeroportul iesean in primul trimestru al lui 2017 este de 232.747, cresterea fiind de 62 %, comparativ cu perioada similara a anului precedent, cand au fost 143.653 de persoane au calatorit cu avionul. Un avans de 11,35 procente este vizibil si in ceea ce priveste traficul inregistrat in luna martie 2017, numarul pasagerilor ajungand la 82.009, fata de luna februarie a acestui an, cand 73.645 de persoane au folosit serviciile Aeroportului Iasi.

O crestere insemnata se observa si la capitolul zboruri, in primele trei luni ale lui 2017 – 2.543 de aeronave au aterizat si decolat la Aeroportul Iasi, numarul acestora fiind mai mare cu 33,70 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Mă bucură faptul că Aeroportul se menține pe un trend ascendent în ceea ce privește traficul. Suntem preocupați pentru a extinde numărul de rute interne și externe, pe lângă cele cinci rute noi care vor apărea din luna iunie. Trebuie să acordăm atenție zonei cargo și unității de mentenanță care va fi construită aici. Vreau să ii asigur pe ieșeni că vom face toate demersurile necesare pentru ca investițiile la Aeroportul din Iași să continue”, a declarat Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași.

Citește și  City-break-uri pe teritoriul României în 2016

Avem convingerea ca ne vom menține in topul aeroporturilor din tara in ceea ce priveste traficul, tinand cont ca din luna iunie, in portofoliul nostru de rute vor aparea cinci destinatii noi (Glasgow, Florenta, Valencia, Munchen si Constanta), iar numarul unor zboruri externe existente, precum Torino si Milano, urmeaza sa fie suplimentate, tot din aceasta vara, de alta companie ce opereaza la Iasi. Numarul-tinta de pasageri prognozat pana la finele acestui an este de 1.000.000-1.2000.000, fara a lua in calcul noile rute anuntate, ci doar cresterea frecventei pentru anumite zboruri existente si introducerea curselor charter, din aceasta vara. La Aeroportul Iasi, opereaza in prezent, patru companii diferite, numarul zborurilor dinspre si catre Iasi ajungand la 24, din care 19 sunt internationale si cinci interne. Totodata, purtam negocieri pentru a atrage la Iasi noi companii si continuam, in paralel, demersurile pentru cresterea conectivitatii cu alte orase importante: Frankfurt, Atena, Dublin, Varsovia, Zagreb. De asemenea, este important de remarcat ca unele companii care au baza la Iasi incep sa isi indrepte atentia si catre aeroporturile centrale internationale. Ca exemplu, din luna iunie a acestui an, ruta directa Iasi-Treviso va fi mutata pe Aeroportul Venetia, ceea ce inseamna un confort suplimentar pentru pasageri”, a declarat conducerea Aeroportului International Iasi.

Citește și  SONDAJ: ce destinații noi cu plecare din Iași vă doriți?

Reamintim ca de la Aeroportul Iasi se poate calatori spre 24 de destinatii, astfel:
Cu TAROM: Madrid, Londra (Luton), Torino, Tel Aviv si Bucuresti;

Cu BLUE AIR: Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Barcelona, Bruxelles, Koln (Bonn), Torino (din 3 iunie 2017), Valencia (din 4 iunie 2017), Glasgow, Munchen, Florenta, Milano-Bergamo (toate patru, din 15 iunie 2017), Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea (via Bucuresti) si Constanta (din 15 iunie 2017);

Cu WIZZ AIR: Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Venetia (Treviso; iar din iunie, Venetia), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca si Tel Aviv;

Cu AUSTRIAN AIRLINES: Viena.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-le și prietenilor tăi, sharing is caring!

Gabriel Bobon

Fondator al siteului BoardingPass.ro; Pasionat de internet, călătorii, aviația comercială, fotografie, fan Apple. A zburat cu cele mai mari avioane comerciale, Airbus A380 (Lufthansa), Boeing 747-8I (Lufthansa), Boeing 777 (Air France și Emirates), Boeing 787 (LATAM, Air France și LOT), Boeing 767 (Delta) și Airbus A350-900 (Finnair). Îi poți urmări istoricul zborurilor pe JetItUP.com.

732 postări
51 comentarii

2 comentarii

  1. Constantin

    Iasi – Berlin ,ce se intampla cu ruta asta ???

    • Gabriel Bobon

      Pentru moment se pare că va fi operată până în 15 Iunie, iar pe urmă scoasă din program. Astea fiind ultimele informații pe care le avem despre subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *