Piloții și însoțitorii de bord care nu au PLF completat sunt amendați de DSP

Foto: BoardingPass

Piloții și însoțitorii de bord angajați de companiile aeriene românești care nu completează formularul digital de intrare în țară (PLF) sunt amendați de DSP.

DSP a început să trimită încă de la finalul lunii decembrie 2021 amenzi în valoare de trei mii de lei membrilor personalului navigant al companiilor aeriene care nu au completat înainte sau după sosirea în țară formularul digital (PLF).

Potrivit Gândul, mai mulți însoțitori de bord și piloți angajați de TAROM și Blue Air ar fi primit deja astfel de amenzi prin poștă.

De asemenea, există piloți și însoțitori de bord de la compania Wizz Air care zboară pentru compania low-cost cu avioane alocate bazelor operaționale din România care au primit deja amenzi pentru necompletarea PLF-ului, conform informațiilor obținute de BoardingPass.

În aceeași situație s-ar afla și angajații companiei Ryanair care zboară din București, și probabil, și cei ai Animawings și a altor companii aeriene care au echipaje de zbor în țara noastră.

În cazul netrimiterii formularului PLF, DSP trimite – tot în mod automat – amenda de 3.000 de lei, prin poștă, pilotului sau însoțitorului de bord. Amenzile vin pe persoana fizică și au început să curgă la toate companiile din România, nu numai la TAROM. În alte țări, echipajele de zbor sunt exceptate de la completarea și trimiterea acestui formular, doar la noi nimeni nu gândește înainte de a da astfel de amenzi”, au declarat pentru Gândul sub protecția anonimatului mai multe persoane surse din cadrul TAROM.

Sursele citate au precizat pentru aceeași publicație că în 5 ianuarie 2022 au fost transmise adrese către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Ministerul Transporturilor pentru a le aduce la cunoștință această anomalie.

Cu toate acestea, până la reglementarea situației, personalul aeronautic navigant va trebui ca, după fiecare sosire în țară, să completeze formularul PLF.

Începând cu data de 20 decembrie 2021 toate persoanele care intră în România trebuie să completeze online formularul digital (PLF) cu cel mult 24 de ore înainte de sosirea în țară sau la maxim 24 de ore după trecerea frontierei.

Urmărește BoardingPass.ro și pe Google News⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
35
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
35
Share