Pilotul unui zbor TAROM a leșinat în timpul zborului

Boeing 737-800NG TAROM (YR-BGK) / Foto: Alex M.

Compania TAROM informează că în cursul zilei de astăzi, miercuri, 4 august 2021, zborul programat Amsterdam AMS – București OTP RO362, având la bord 76 de pasageri, a avut o situație de incapacitare a unui membru de echipaj.

Aeronava Boeing 737-800NG înmatriculată YR-BGL a decolat de la Amsterdam, iar cu putin timp înainte de aterizarea la aeroportul Otopeni, copilotul a acuzat alterarea stării generale de sănătate, apariția bruscă a unei stări de rău și dureri.

Pe cale de consecință, conform Operations Manual Part A al TAROM, s-a aplicat procedura standard a companiei pentru astfel de situatii, avionul aterizând în siguranță maximă la București, fără a exista vreun pericol pentru pasageri, echipaj și aeronavă.

Nivelul de pregătire al piloților companiei TAROM este menținut la cel mai înalt nivel, prin training recurent teoretic și practic, astfel de scenarii fiind acoperite în cadrul sesiunilor de pregătire in simulator.

Zborul RO362 a aterizat conform programului de zbor, iar ulterior aterizării, copilotul incapacitat a primit ajutor medical calificat, acesta fiind transportat la un spital din capitală, pentru investigații suplimentare.

Starea acestuia este una stabilă.

TAROM transmite că siguranța pasagerilor și a zborului este, în continuare, o prioritate absolută.⚠️ Acest articol este proprietatea Aviation Geek SRL (www.boardingpass.ro) și este protejat de Legea dreptului de autor și drepturilor conexe (8/1996). În lipsa unui acord scris din partea Aviation Geek SRL, preluarea informațiilor din acest articol se poate face, potrivit reglementarilor în vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere și precizarea sursei cu link activ! Încalcarea acestor prevederi va fi supusă procedurilor pentru intrarea în legalitate și recuperarea daunelor.Total
14
distribuiri
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare
Total
14
Share